8. 2. 2013

Celjane v nedeljo ob 18. uri v ligi prvakov čaka zahtevno gostovanje pri Atleticu v Madridu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v osmem krogu v evropski ligi prvakov gostovali v Španiji. V nedeljo, 10. februarja 2013, ob 18. uri se bodo Celjani pomerili z močno špansko ekipo Atletico Madrid.

 

 

"Vzdušje je dobro, imamo nekaj težav s poškodbami, predvsem na desnem krilu. Mlakar sigurno ne bo odšel v Madrid, Zelenović si je na včerajšnji tekmi proti Ribnici malce poškodoval roko, vendar verjetno bo potoval. Potem pa še tiste stalne poškodbe, Perič, Žuran, Potočnik ... Ampak zdaj 'jamrat' ne moremo, gremo v Madrid, tudi oni imajo svoje težave. Sigurno se ne gremo tja predat, doma smo pokazali, predvsem v prvem polčasu, da lahko z njimi igramo. Mogoče nam je doma manjkal kakšen strel z razdalje, mislim, da je tudi Borut Mačkovšek v boljši formi, kot je bil takrat. Če se nam 'poklopi' par stvari, se lahko nadejamo ugodnega rezultata," je pred nedeljsko tekmo optimističen Gašper Marguč.

 

 

Istega mnenja je tudi izkušeni Luka Žvižej, eden od nosilcev igre slovenske reprezentance na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji: "Vzdušje v ekipi je dobro. Po reprezentančnem premoru smo se spet vsi zbrali, odigrali že dve tekmi. Mislim, da se počasi vračamo, tja kjer smo končali. Kar se tiče tekme v nedeljo, mislim, da lahko gremo polni pričakovanja. Naš cilj je odigrati tekmo po najboljših močeh. Če se bo ponudila priložnost, da v Madridu iztržimo dober rezultat, jo bomo sigurno zagrabili. Ne gremo tja z belo zastavo, ampak gremo tekmo dobit."

 

 

V primeru zmage celjskih rokometašev bi se na tretjem mestu izenačili z Atleticom po številu točk. Če se iz Španije vrnejo brez točk, si bodo mesto v drugem delu lige prvakov skušali zagotoviti naslednji vikend, ki bodo gostili romunsko Constanto - tam bo zmaga nujna. "Sigurno bi se v primeru zmage močno približali osmini finala. Tukaj so oni favoriti, čeprav kot sem že rekel, se ne gremo tja predat. Tista prava tekma pride naslednji vikend proti Constanti, kjer je zmaga skoraj nujna, če želimo napredovati v naslednji krog," je mnenja Marguč, pridružuje se mu tudi Žvižej: "Mislim, da bo tekma proti Constanti v Zlatorogu, tudi sami jo poimenujemo tekma leta, tista odločilna, kjer bomo mi morali biti pravi in si zagotoviti mesto, ki pelje v osmino finala. Če nam bo uspelo to prej, toliko bolje. Ampak mislim, da je bolj pomembno, da na domačih tleh premagamo Romune, ki znajo biti zelo neugodni. Mi pa verjamemo v to, da nam lahko ob bučni podpori s tribun in polnem Zlatorogu tudi uspe."

 

 

"Zdravstveno stanje ni najbolj rožnato. V letošnji sezoni smo imeli kar nekaj problemov, tudi v zadnjem času. Z nami sigurno ne potuje Mlakar, ki še ne trenira z ekipo. Vemo, da je imel v kratkem času dva pretresa možganov. Vratarja sta se vrnila, tako da branita. Ostala dva, ki sta imela operacijo kolena, še za enkrat nista pripravljena, tudi Perič, ki po operaciji še okreva, ni pripravljen za igro. Ostali, ki smo se vrnili s prvenstva, nimamo nobenih težav. Mislim, da bo takšna postava, ki je bila na včerajšnji tekmi, tudi v nedeljo," je še dodal Žvižej o težavah s poškodbami v celjskem taboru.