8. 2. 2013

V skupinskem delu pokala EHF Cimos doma proti La Rioji, Maribor Branik začenja na Danskem

Slovenski rokomet v skupinskem delu pokala EHF zastopata Cimos in Maribor Branik. V prvem krogu bodo Koprčani v soboto, 9. februarja 2013, ob 19. uri doma igrali proti španski La Rioji, Mariborčani pa v nedeljo, 10. februarja, ob 15. uri igrajo proti Holstebroju na Danskem.

Tekmovanje v Evropi ima zaradi razpletanja v državnem prvenstvu zdaj še toliko večji pomen za rumeno-modre, kot so mu ga Koprčani namenjali na začetku sezone. Vzdušje je nekoliko napeto, kar je po dveh porazih v prvenstvu razumljivo. "Potrebujemo eno dobro tekmo, da se nam stvari, ki jih delamo na treningu, poklopijo tudi na tekmi, da premegamo močnega nasprotnika in potem se nam bo, v to sem prepričan, odprlo. Verjamem, da bomo v soboto po tekmi veseli. Zmago smo dolžni samim sebi, strokovnemu vodstvu in zvestim navijačem Cimosa," napoveduje Cimosov igralec Vladimir Osmajić.

"Vsi rokometaši jih pozivamo, da nas v soboto glasno podpirajo, da nas pridejo spodbujat in nam pomagajo, da dosežemo veliko in pomembno zmago. Nasprotnik je zelo močan, ovira je zelo visoka, a skupaj z glasno in polno Bonifiko je v Kopru možno premagati vsakega nasprotnika. To smo lani dokazali in obljubim lahko, da bomo odigrali po najboljših močeh in da bomo s srčno in borbeno igro dosegli zastavljeni cilj," dodaja Osmajić, ki ga čaka trd boj v sredini koprske obrambe.

Mariborskim rokometašem je tudi v letošnji sezoni uspelo postaviti nov mejnik mariborskega rokometa. V pokalu EHF so se namreč uspešno prebili skozi tri kvalifikacijske kroge ter za nagrado dobili priložnost se dokazovati z vrhunskimi evropskimi tekmeci. Še posebej se tega veselijo igralci, ki so v Braniku od samega začetka novega poglavja mariborske rokometne zgodovine. "Menim, da je pred nami ena lepa dogodivščina in vsi so zato zelo motivirani. To je za nas nekaj fantov, ki smo v klubu že več sezon toliko bolj pomembno. Klub se je razvijal in mi z njim, tako da se veselimo tega tekmovanja," je dejal kapetan mariborskih rokometašev Simon Razgor.

"Dovolj zgovoren podatek, za kako kakovostnega nasprotnika gre, je zmaga v zadnjem odigranem krogu doma proti trenutno drugemu moštvu danskega prvenstva in udeležencu lige prvakov Silkeborgu. Gojijo svojstven način igre, zelo so učinkoviti preko krilnih igralcev in igrajo zelo agresivno v obrambi. Čaka nas težka tekma, vendar sem prepričan da se lahko tako tehnično in taktično kot tudi psihološko dostojno upremo tudi takšni ekipi. Pokazali bomo vse, kar znamo, kaj bo to prineslo, pa bomo videli. Pričakujem lepo tekmo, ki pa po mojem ne bo dosti zaostajala za tistimi, ki jih vidimo v ligi prvakov," pred obračunom s Holstebrojem meni trener mariborskega kluba Marko Šibila.