8. 2. 2013

Jeruzalem Ormož - Sviš Pekarna Grosuplje 31:23 (18:18)

Na edini petkovi tekmi v 19. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Jeruzalem Ormož in Sviš Pekarna Grosuplje. Zmaga je ostala v Ormožu, kajti gostitelji so zmagali z 31:23 (18:18).

 

 

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - SVIŠ PEKARNA GROSUPLJE 31:23 (18:18)

 

 

Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 200, sodnika: Teršek in Rižner (oba Hrastnik).

 

Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, Cvetko, Mavrič 1, Rajšp 1, Bogadi 4, Žmavc, Radujković 4, Čudič 8 (3), Gregorc 3, Hrupič, Kirič, Šišmanović 7, Kljajić 3, Mesarič.

 

Sviš Pekarna Grosuplje: Marjanović, Medved, Polak 4, Zidar, Potokar, Rotar 2 (2), Muhovec 3, S.Stopar 6 (2), Pekolj 1, Kalabić 1, Marinčič, Sašek 1, Kristan 1, G.Stopar 1, Sendelbah 1, Murčehajić 2.

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 3 (3), Sviš Pekarna Grosuplje 6 (4).

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 18 minut, Sviš Pekarna Grosuplje 2 minuti.

 

Rdeči karton: Žmavc (Jeruzalem Ormož, 33. minuta).

 

 

 

Rokometaši Jeruzalem Ormoža so prišli do pete zmage v prvenstvu, Sviš Pekarna Grosuplje, ki je na prvenstveni lestvici pred današnjimi zmagovalci, pa je doživela 11. poraz. Kljub zmagi oziroma porazu pa nobeno moštvo ni napredovalo ali nazadovalo, zasedba iz Ivančne Gorice je sedma, Ormožani pa so tri mesta za njimi.

 

 

Domačini so tekmo začeli odločneje in nadzirali potek srečanja. Vodili so praktično od začetka do konca tekme, kljub temu pa sta ekipi na odmor odšli izenačeni (18:18). V drugem polčasu so veliko boljšo predstavo pokazali Ormožani, ki so se na koncu veselili visoke zmage in novih dveh točk. Domači rokometaši so tako gostom vrnili za poraz na prvi tekmi, ko so v Ivančni Gorici izgubili s 23:30.

 

 

V domači ekipi je izstopal Aleš Šišmanović, ki je bil eden najbolj zaslužnih, da je zmaga ostala v Ormožu. Šišmanović je dosegel sedem zadetkov, prvi strelec pa je bil Bojan Čudić z osmimi. Na drugi strani je Simon Stopar prispeval šest golov.

 

 

Zasedba iz Ormoža bo v naslednjem krogu gostovala v Mariboru, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v sredo, 13. februarja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13