13. 2. 2013

Tekma leta v Zagorju

Nocoj se v Zagorju igra tekma 17. kroga 1. A DRL za ženske med GEN-I Zagorjem in Krimom Mercatorjem. Ljubitelji ženskega rokometa so to tekmo označili za tekmo leto, saj gre za dvoboj vodilnih Zagorjank in drugouvrščenih Ljubljančank.

Jeseni je GEN-I Zagorje v Stožicah slavilo z 31:29 (17:15) in pripravilo prvovrstno presenečenje ter posledično osvojilo naslov jesenskega prvaka. Nocojšnja tekma (19.30) tako posredno bržčas odloča tudi o naslovu prvaka. Varovanke trenerja Bojana Voglarja so namreč brez poraza, v Zagorju pa so zbrali celo vrsto mladih slovenskih igralk in reprezentantk v mladinski ter članski kategoriji. Na drugi strani Krim Mercator blesti v ligi prvakinj, trener Tone Tiselj pa ima po vrsti težav s poškodbami na voljo vse igralke. Po sklepu statutarne komisije RZS bo ljubljanska ekipa vendarle nastopala s štirimi in ne s šestimi tujkami, kot je na decembrskem zasedanju lani sprejela skupščina RZS. Šest tujk v klubu 1. A DRL za ženske bo lahko nastopalo šele v prihodnji sezoni.

Tekma v Zagorju bo gotovo poslastica vredna ogleda.

»Po obdobju težav s poškodbami so se Ljubljančanke opomogle do te mere, da so končno v popolni zasedbi. V  zadnjem obdobju so odigrale dve dobri tekmi v Evropi in zlasti proti Valceji pokazale očiten napredek ter dvig forme. Drevi so v izraziti prednosti. Glede na to, da sta tudi za nami dve dobri predstavi z Dankami, lahko pričakujemo polno dvorani in dobro tekmo, ki bo zadovoljila navijače obeh ekip,« je za klubsko spletno stran povedal Voglar, trener GEN-I Zagorja.

»Želim si, da bi bila to prava rokometna poslastica v kateri bodo uživali vsi akterji, in da bi vse potekalo v skladu s športnimi normami,« pa je bil kratek Tiselj, trener Krima Mercatorja.