15. 2. 2013

Velenjčani v devetem krogu lige prvakov gostujejo pri danski ekipi Bjerringbro-Silkeborg

Rokometaše Gorenja iz Velenja v nedeljo ob 17. uri čaka gostovanje v okviru devetega kroga evropske lige prvakov pri danski ekipi Silkeborg Bjerringbro. Velenjski trener Branko Tamše pred odhodom na sever Evrope napoveduje novi točki.

 

 

Samozavest v velenjski ekipi je razumljiva. Velenjčani so konec tedna v ligi prvakov doma ugnali makedonski Metalurg iz Skopja (23:19), v sredo pa visoko zmagali še v slovenskem prvenstvu na gostovanju v Trebnjem (24:37). Tudi prvo tekmo s Silkeborgom v ligi prvakov, resda že oktobra, so v domači Rdeči dvorani dobili kar z 31:23. Posebej je na prvi tekmi z devetimi goli izstopal Fahrudin Melić.

 

 

"Vsekakor na Dansko potujemo z veliko željo, da bi prišli nazaj z dvema točkama. A zavedamo se, da je Danska dežela rokometa. V ekipi Silkeborga je tudi kar nekaj nosilcev danskega srebrnega odličja s svetovnega prvenstva v Španiji, a mi se bomo v teh dveh treh dneh skušali najbolje pripraviti in poskušali izkoristiti vse naše dobre lastnosti ter njihove luknje v napadu in obrambi. Na ta način bomo poskušali z Danske prinesti celo kožo," pred tekmo pravi trener Branko Tamše.

 

 

Velenjčani imajo za sabo naporen ritem, saj so v prejšnjem tednu igrali s Krko, Koprom in Metalurgom. Nazadnje so v sredo v Trebnjem dokazali, da raven igranja ostaja visoka, zato ima trener Tamše razlog za zadovoljstvo: "Te tekme sem se po napornem tednu bal, saj se je ekipa izpraznila in izčrpala. A fantje so še enkrat pokazali, iz kakšnega testa so in povsem nadigrali zelo dobro ekipo Trebnjega. Veseli tudi, da so vsi ostali celi in da sem lahko razdelil minutažo vsem 16 igralcem skozi celo tekmo."

 

 

Tamšeta bolj skrbi zdravstveno stanje v ekipi, ki je sicer še dobro, a se kažejo prvi znaki viroze. "Ivan Gajić ni branil praktično, odkar je prišel s SP in zaradi viroze ne trenira, z nami na Dansko ne potuje Nik Medved, ki je poškodovan. Po virozi z nami potuje Peter Pucelj in res upam, da viroza ne bo zajela ekipe in da bomo na Dansko lahko odšli vsi in pokazali igro, ki nas krasi v zadnjem času," je še povedal Tamše, vesel tudi dejstva, da se je v Trebnjem izkazal vratar Emir Teletovič, ki se je na koncu ustavil pri petnajstih obrambah.

 

 

Gorenjev igralec Janez Gams pred gostovanjem na Danskem pravi: "Želja je, da nadaljujemo s predstavami, ki smo jih prikazali v zadnjih štirinajstih dneh. Zavedamo se, da bodo Danci pokazali bistveno drugačno igro kot so jo v Velenju. Pričakujem težko tekmo, kjer bo potrebno vseh šestdeset minut dajati svoj maksimum, predvsem pa igrati zbrano in potrpežljivo. Želja sta dve točki, s katerimi bi ekipi Kielc še bolj zadihali za ovratnik."

 

 

Tekmo v Silkeborgu bosta sodila Šveda Patrick Hakansson in Maths Nilsson.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13