20. 2. 2013

Gorenje Velenje - Krško 36:21 (17:9)

Gorenje, vodilno moštvo v 1. NLB Leasing ligi za moške, je v 21. (predzadnjem) krogu rednega dela tekmovanja, gostilo zadnjeuvrščeni klub iz Krškega. Velenjčani so v Rdeči dvorani zmagali s 36:21 (17:9).

 

 

 

 

 

GORENJE - KRŠKO 36:21 (17:9)

 

 

Velenje -  Rdeča dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Smolko in Knez.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Brglez, Taletovič, Melić 6 (2), Pucelj 2, Dolenec, Cingers 8, Marušič 1, Cehte 2, Miklavčič 3, Poznič 2, Golčar 4 (1), Dobelšek 5, Bajram 1, Ovniček, Dujmović 2.

 

Krško: Žitnik, Sobotič, Cehte 2, Jzbec 1, Dular, Ban 1, Fajfar 2, Omerzel 1, Kučič 4 (1), Škoflek, Ferkulj 4, Majerle 3, Čanžar 2, Koprivc 1, Franko.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (3), Krško 2 (1).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Krško 4 minute.

 

 

 

Velenjska zasedba je po bolečem porazu v danskem Silkeborgu gostila zadnjeuvrščeno ekipo iz Krškega in jo tudi zanesljivo premagala. Za vodilno moštvo v elitnem domačem ligaškem tekmovanju je bila današnja tekma generalka pred sobotno zahtevno preizkušnjo v ligi prvakov, ko v Rdečo dvorano prihaja poljski prvak - Vive Targi Kielce.

 

 

Zadnjeuvrščeni Krčani so se v prvi četrtini tekme povsem enakovredno kosali s favoriziranimi gostitelji, po izidu 6:6 pa jim je popustila zbranost, kar so izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta - na tribuni je pustil Marka Bezjaka, Janeza Gamsa in Mateja Gabra, drugi prvokategorniki pa so igrali manj - izkoristili in si ob polčasu priigrali osem golov prednosti (17:9).

 

 

V drugi polovici tekme so "ose" le dokončale svoje delo iz druge polovice prvega polčasa in na svoj račun vpisale 20. zmago v domačem ligaškem tekmovanju. V zmagoviti ekipi je Marko Cingesar dosegel osem, Fahrudin Melić pa šest golov. V poraženi zasedbi sta Matej Kučič in Jaka Ferkulj dosegla po štiri gole.

 

 

Velenjska ekipa bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva gostovala pri Ribnici, zasedba iz Krškega pa bo gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 9. marca.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13