20. 2. 2013

Derbi 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi Trimo - Cimos se je končal brez zmagovalca

Na derbiju 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Trimo Trebnje in Cimos Koper. Po preobratu v končnici tekme so gostitelji nadoknadili zaostanek in na koncu iztržili veliko točko proti favoriziranim Koprčanom.

 

 

TRIMO TREBNJE - CIMOS KOPER 32:32 (17:17)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 400, sodnika: Kavalar in Cvetko (oba Celje).

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Saje, Korelec 3, Femec, Lukanc, Radelj, Paladin 2, Ratajec 3, Skol, Sušin 5, Rojc, Zoran, Skube 12 (5), Grandovec 5, Aguirrezabalaga 2, Brana.

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek, Brumen 10 (6), Bombač 3, Krivokapić 4, N. Poklar, Hrastnik 1, Konečnik, Rapotec 6, Gavranović 5, Bošković, Osmajić 3, Darovec.

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (5), Cimos Koper 7 (6).

 

Izključitve: Trimo Trebnje 0 minut, Cimos Koper 6 minut.

 

 

 

Osrednja tekma 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi se je končala brez zmagovalca, polnemu izkupičku pa so bili bližje Koprčani, a so v zadnjih sedmih minutah zapravili tri gole prednosti (30:27). Na parketu trebanjske osnovne šole se je vseskozi odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča.

 

 

V prvem polčasu je bila rahla pobuda na strani gostov, ki so si priigrali štiri gole prednosti (12:8), a so jih gostitelji ujeli in poravnali na 13:13. V nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila, izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so v 53. minuti povedli s 30:27, v končnici tekme pa jim ni uspelo streti odpora trdoživih Dolenjcev.

 

 

Rokometaši z Obale so dobri dve minuti pred koncem z golom Milorada Krivokapića povedli z 32:31, izenačujoči gol in končni izid na razburljivem in izenačenem dvoboju pa je postavil Španec v trebanjski opravi Alberto Aguirrezabalaga.

 

 

V domači ekipi je blestel Staš Skube, ki je dosegel kar 12 golov, dva manj je za gostujočo prispeval nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Brumen.

 

 

Koprska ekipa bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva v sredo, 6. marca, na domačem igrišču gostila ormoški Jeruzalem, trebanjska pa bo v soboto, 9. marca, gostovala pri Krškem.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13