22. 2. 2013

Jeruzalem Ormož - Istrabenz Plini Izola 32:22 (16:9)

V 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške so se zmage veselili igralci Jeruzalema Ormoža. Na domačem igrišču so Ormožani premagali gostujočo ekipi Istrabenz Plini Izola z 32:22 (16:9).

 

 

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - ISTRABENZ PLINI IZOLA 32:22 (16:9)

 

 

Ormož - Športna dvorana Hardek, gledalcev: 200, sodnika Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

 

Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, Mavrič 1, Rajšp 1, Bogadi 5, Žmavc, Radujković, Čudič 6 (3), Gregorc 5, Hrupič, Topolovec, Šišmanovič 4, Kljajič 5, Mesarić 5, Kirič.

 

Istrabenz Plini Izola: Ti. Ponikvar, Kevič, Jurič 1, Jelovčan 3, Dolenc, Gorela, Božič 4 (2), Bubnič, Čosić 4, Koštric, Fidel 4 (2), Smolnik 6, To. Ponikvar, Slobodnik, Kojič.

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (3), Istrabenz Plini Izola 6 (4).

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 10 minut, Istrabenz Plini Izola 12.

 

 

 

Pred dvobojem 21. kroga sta bili ekipi skupaj na lestvici; Izolani so imeli tekmo manj, a enako število točk. Toda namesto pričakovanega izenačenega obračuna so bili na koncu veliko bolj zadovoljni gostitelji, saj so ormoški igralci dosegli visoko zmago.

 

 

Tekma je zmagovalca dobila že v prvem polčasu. Takrat so domači postavili temelje za končni uspeh, saj so se poleg dobrega napada, v prvem delu so tekmecem nasuli 16 golov, izkazali predvsem v obrambi. Veliko zaslug za zmago ima vratar Boštjan Belec, ki je velikokrat predstavljal nerešljivo uganko za rokometaše z Obale. V prvem polčasu je ustavil kar 13 poskusov tekmecev in svoje moštvo obdržal pri le devetih prejetih zadetkih.

 

 

V drugem delu se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Ormožani niso popuščali, gostje pa so imeli le enkrat, pri izidu 18:13, pet golov zaostanka. Razlika se je sicer gibala med šestimi in desetimi zadetki, najvišja je bila 11 golov, končni izid pa je pomenil +10 za domače, ki so se tako na prvenstveni lestvici prebili pred današnje nasprotnike.

 

 

Rokometaše iz Izole v 22. krogu državnega prvenstva 9. marca čaka obračun s Celjem Pivovarno Laško, ormoški Jeruzalem pa bo v 22. krogu 6. marca gostoval pri koprskem Cimosu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13