23. 2. 2013

Sevnica - SVIŠ Ivančna Gorica 26:30 (14:15)

Sevničani so v 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške doživeli poraz na domačem igrišču. Uspešnejša je bila gostujoča ekipa SVIŠ Ivančna Gorica, ki je zmagala s 30:26 (15:14).

SEVNICA - SVIŠ IVANČNA GORICA 26:30 (14:15)

Sevnica - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Ribnica).

Sevnica: Božič, Zaponšek, Stegne, Dražetič 8, Gorenjak 1, Krnc, Plazar, Đurđević 4 (1), Borovnik 9, Ošlovnik 2, Kozole, Kolman, Kuhar, Kozole, Pernovšek, Nered 2.

Sviš Ivančna Gorica: Marjanović, Medved, Polak 4 (2), Zidar, Potokar, Rotar 1, Muhovec 3, Stopar 7 (3), Pekolj 4 (1), Kalabić 1, Marinčič 1, Sašek 5, Kristan, Sendelbah 4 (1).

Sedemmetrovke: Sevnica 4 (1), Sviš Ivančna Gorica 8 (7).

Izključitve: Sevnica 14 minut, Sviš Ivančna Gorica 6 minut.

Rokometaši iz Ivančne Gorice, ki bodo konec prihodnjega tedna nastopili na sklepnem turnirju za slovenski pokal v Celju - tam bodo poleg domačih igralcev nastopili še igralci iz Kopra in Velenja -, so po zmagoslavju v Sevnici s sedmega mesta izpodrinili Ribničane, krog pred koncem rednega dela pa je tudi jasno, da bodo v končnici igrali za uvrstitev od sedmega do 12. mesta. V tem tekmovanju bodo poleg njih in Ribničanov še igralci iz Ormoža, Izole, Sevnice in Krškega.

Za izbrance gostujočega trenerja Gorazda Potočnika je bila pot do zmage kar zahtevna. V 17. minuti so zaostali za tri gole (6:9), po delnem izidu 5:0 pa štiri minute kasneje povedli z 11:9. V drugi polovici tekme je bilo vse do 50. minute izenačeno (22:22), nato pa so gosti vendarle strnili svoje vrste in si pet minut kasneje priigrali prednost štirih golov (27:23), zalogo v golih pa s preudarno igro zadržali do konca dvoboja.

V zmagoviti ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Simon Stopar s sedmimi in Klemen Sašek s petimi goli, v poraženi pa je Matjaž Borovnik prispeval devet, Alen Dražetič pa osem zadetkov.

Sevnica bo v zadnjem krogu v sredo, 6. marca, gostovala pri mariborskemu Braniku, Sviš Ivančna Gorica pa bo v soboto, 9. marca, gostila novomeško Krko.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13