6. 4. 2013

Moška mladinska reprezentanca Slovenije na dveh tekmah remizirala in izgubila proti Franciji

Mladinska moška reprezentanca Slovenije je v športni dvorani v Zrečah odigrala dve pripravljalni tekmi s Francijo. Prva tekma se je končala brez zmagovalca (25:25), na drugi pa so bili uspešnejši gostje iz Francije, ki so zmagali s 26:22.

 

 

SLOVENIJA - FRANCIJA 25:25 (10:13)

 

 

Zreče - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Filipič in Murko (oba Slovenija).

 

Slovenija: Baznik (9 obramb), Grubar (4 obrambe), Žitnik 6 (1) obramb, Bradeško 1, Cehte 5, Fidel 1, Gorela, Gorenjak 1, Hrastnik 3, Janc 3, Lavrič 1, Sendelbah 1, Suholežnik, Šoštarič 2, Špende 7, trener: Slavko Ivezič.

 

Francija: Merceron (3 obrambe), Detaille (6 obramb), Ferrandier 2 (2), Cramoisy, Emonet 5 (1), Nyateu 3, Causse 2, Bonefond 6, Bailet 2, Minel 1, Bataille, Gutreund 1, Rondel 1, Leventoux, Bonil 2,  trener: Johan Dellatre.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (0), Francija 4 (2).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Francija 2 minuti.

 

 

 

SLOVENIJA - FRANCIJA 22:26 (11:11)

 

 

Zreče - Športna dvorana, gledalcev: 50, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Slovenija).

 

Slovenija: Baznik (2 obrambi), Grubar (2 obrambi), Žitnik (2 obrambi), Bradeško 1, Cehte 1, Fidel 3, Gorela, Gorenjak 1, Hrastnik, Janc 3, Lavrič, Sendelbah 1, Suholežnik 2, Šoštarič 4 (1), Špende 5, trener: Slavko Ivezič.

 

Francija: Dessbonet 14 (2) obramb, Detaille, Ferrandier, Cramoisy, Emonet 7 (3), Nyateu, Causse 1, Bonefond 3, Bailet 1, Minel 5, Bataille 6, Gutreund 6, Rondel 3, Leventoux, Bonil 3, trener: Johan Dellatre.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (1), Francija 3 (3).

 

Izključitve: Slovenija 2 minuti, Francija 8 minut.

 

 

 

Petkova prva pripravljalna tekma s Francijo, ki je na enotedenskih pripravah v Sloveniji, se je končala z rezultatom 25:25. Do 20. minute je bil izid izenačen, minimalno pobudo pa so imeli gostje, ki so dokazali, da spadajo v krog favoritov na letošnjem svetovnem prvenstvu. Polčas so dobili s tremi zadetki prednosti (13:10), na začetku drugega pa so povedli s plus pet.

 

 

Nato so slovenski mladinci, ki so nastopili brez Mačkovška, Blagotinška, Žabiča in Kodrina, predvsem po zaslugi odlične obrambe poskrbeli za preobrat in v 42. minuti povedli. Z dvema ali tremi zadetki so vodili do 57. minute, nato pa jim je popustila zbranost. Francozi so izenačujoči zadetek dosegli s sedemmetrovke po izteku igralnega časa.

 

 

V slovenski reprezentanci so se izkazali vsi trije vratarji, ki so skupaj zbrali 19 obramb. V domači izbrani vrsti je debitiral 201 centimeter visoki Matic Suholežnik, sicer krožni napadalec kadetske reprezentance.

 

 

Na sobotni tekmi, ki jo je Slovenija izgubila z 22:26, je trener Slavko Ivezič vseh šestdeset minut preizkušal obrambo 5-1. Ta je  v prvem delu delovala dobro, podobno je bilo tudi na začetku drugega polčasa, nato pa so bolj motivirani Francozi izid preobrnili sebi v prid. Za razliko od prve tekme, kjer so imeli gostje rahlo pobudo skozi ves prvi polčas, naši pa v drugem, je bilo tokrat obratno.

 

 

Do 15. minute so Slovenci vodili s plus dva, nato pa so razliko zadetka prednosti imeli do konca polčasa eni ali drugi. Slovenci so tokrat izgubili nekaj več žog kot na prvi tekmi, a tudi gostje niso bili vseskozi dovolj zbrani. Našim ni šlo na roko tudi to, da so že na začetku tekme zaradi poškodbe ostali brez Hrastnika, srečanje pa so po poškodbi Cehteta v zadnjem delu končali celo brez desnih zunanjih igralcev.

 

 

Po izenačenem prvem polčasu so si že v deseti minuti drugega dela Francozi ustvarili razliko petih zadetkov, ki je niso izpustili iz rok. Po dvojni izključitvi na njihovi strani so naši zaostanek sicer znižali na minus tri, kaj več pa jim ni uspelo. Nekoliko agresivnejšo obrambo so namreč zaigrali šele ob koncu, ko je bilo za preobrat že prepozno.

 

 

Ob slabši obrambi tudi vratarji niso imeli takšnega izkoristka kot v petek, na drugi strani pa je Dessbonet, ki za Montpellier branil tudi v ligi prvakov, zbral precej več obramb in ustavil tudi dva kazenska strela. Krstna zadetka za mladinsko reprezentanco je dosegel mladi kadetski reprezentant Suholežnik.

 

 

Slavko Ivezič, trener reprezentance Slovenije: "Zelo veseli smo, da so si Francozi v pripravah zaželeli  igrati z nami in so nam to s svojim prihodom v Slovenijo tudi omogočili. Gre za eno najboljših reprezentanc sveta. Na prvi tekmi smo predvsem preizkusili obrambo 6-0, igrali smo z vsemi igralci in vsemi tremi vratarji ter si seveda vseeno želeli zmagati. V slabšem prvem in dobrem drugem polčasu smo na trenutke odigrali vrhunsko, občasno pa tudi z začetniškimi napakami, vendar sem zadovoljen tako z igro kot z rezultatom. Po drugi tekmi nisem bil tako zadovoljen kot na prvi. Poraz me ne jezi toliko, bolj sem nezadovoljen, ker igralci, posebej v drugem delu, niso upoštevali nekaterih dogovorov. Poznalo se je, da smo bili po poškodbi Hrastnika šibki na desni strani. Kljub temu, da nam je manjkalo kar nekaj igralcev, sem vesel, da smo se lahko dvakrat pomerili s tako močno reprezentanco. Imamo dobro osnovo za začetek priprav na svetovno prvenstvo, za izbor igralcev ter za analizo igre in naših napak."  (rp)