10. 4. 2013

Cimos Koper - Gorenje Velenje 33:27 (17:13)

Derbi tretjega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške je bil v koprski dvorani Bonifika, kjer sta se pomerila Cimos in Gorenje. Uspešnejši so bili Koprčani, ki so aktualne državne prvake premagali s 33:27 (17:13).

CIMOS KOPER - GORENJE VELENJE 33:27 (17:13)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 600, sodnika: Žibret in Masleša (oba Trbovlje).

Cimos Koper: Vran, Darovec, Dobelšek 2, Brumen 7 (6), Bombač 8, N. Poklar 2, Hrastnik, Konečnik 1, Rapotec 2, Manojlović, Gavranović 5, Bundalo, Bošković, Bratkovič 2, Osmajić 4.

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 4, Medved 2, Bezjak 2, Pucelj 1, Dolenec 7 (2), Cingesar, Cehte 1, Miklavčič 3, Gaber 2, Golčar 1, Dobelšek, Gams 2, Dujmović 2.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 7 (6), Gorenje Velenje 2 (2).

Izključitve: Cimos Koper 2 minuti, Gorenje Velenje 10 minut.

Koprčani so v svoji prvi tekmi zavoljo reprezentančnega premora ukanili vodilne Velenjčane, ki imajo po porazu na Obali le še točko prednosti pred drugouvrščenimi Celjani.

Izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so v prvem polčasu osrednje tekme tretjega kroga povsem zasenčili favorizirane goste, pri katerih je curljalo in kapljalo na vse strani. Predvsem nerazpoložen je bil ideolog igre Marko Bezjak, pa tudi drugi nosilci velenjske igre niso bili na svoji ravni.

Gostitelji so si tik pred odhodom na veliki odmor priigrali pet golov prednosti (17:12), v začetku drugega polčasa pa so jim za ovratnik zadihali tudi Velenjčani in izenačili na 17:17. Po obdobju izenačene igre so v zadnji četrtini tekme znova zagospodarili gostitelji, po njihovem vodstvu s 23:18 pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v dvorani Bonifika.

V domači ekipi je Dean Bombač dosegel osem, Matjaž Brumen pa sedem golov. V velenjski je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec s sedmimi zadetki.

Velenjska ekipa bo v soboto, 13. aprila, gostila novomeško Krko, koprska pa v nedeljo, 14. aprila, Celje Pivovarno Laško.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13