19. 4. 2013

V mariborski dvorani Tabor se v soboto v četrtfinalu pokala EHF obeta rokometni spektakel

Rokometaši velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov ter koprskega Cimosa v pokalu EHF so že končali svojo mednarodno pot v sezoni 2012/13, pred igralci mariborskega Branika pa sta četrtfinalna obračuna v pokalu EHF. Prva tekma z nemškim Göppingenom se bo v soboto, 20. aprila, v dvorani Tabor pričela ob 18. uri.

 

 

V dvorani Tabor se obeta nov rokometni praznik, izbranci trenerja Marka Šibile pa bodo gostili kakovostno ekipo iz Göppingena, trenutno devetouvrščeno v izjemno močni bundesligi.

 

 

Moč nemške zasedbe so na lastni koži občutili tudi rokometaši koprskega Cimosa, ki so v skupinskem delu v tej sezoni prenovljenega pokala EHF dvakrat izgubili: v Bonifiki s 36:39, v Göppingenu pa z 32:38.

 

 

Osrednja dvorana v štajerski prestolnici je letos gostila že sedem mednarodnih tekem, prav vse ekipe (dvakrat islandski Kopavogur ter po enkrat hrvaška Siscia, luksemburški Dudelange, poljska Wisla iz Plocka, norveški Elverum in danski Tvis Holstebro) pa so Tabor zapustili sklonjenih glav.

 

 

Pred mariborskimi rokometaši, ki so v generalki za sobotni mednarodni obračun na kolena položili tekmece iz Kopra, je najbolj zahtevna mednarodna naloga, saj bodo gostili imenitne in uveljavljene tekmece, za zasedbo iz bližine Stuttgarta pa nastopa tudi slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt.

 

 

 

"Göppingen je favorit na obeh tekmah. Gre za vrhunsko moštvo, sestavljeno je iz kakovostnih posameznikov, ki jih odlikuje izjemna telesna moč. Nam bo v veliko veselje odigrati ti dve tekmi, menim, da imamo kaj pokazati. Fantje so v tej sezoni že nekajkrat pokazali, da se znajo upreti tudi takšnim tekmecem. Nikakor se ne bomo že v naprej predali in poskušali bomo narediti vse, da bo sobotna tekma v Taboru čim bolj zanimiva, hkrati pa upamo, da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci. Verjamem, da bo dvorana napolnjena do zadnjega kotička," je pred novim rokometnim praznikom v Taboru dejal mariborski trener Marko Šibila.

 

 

"Evropske tekme prinašajo dodaten motiv, še posebej pa takrat, ko imaš za tekmeca tako vrhunski klub, kot je Göppingen. Pričakujem, da nas bo prišlo podpret ogromno ljudi, morda celo rekordno število. Igrati ob nabito polni dvorani je res poseben občutek, kar te lahko ponese in ti da še dodatnih moči. Nasprotnik iz Nemčije je vrhunski, vseeno pa upam, da nam bo v Taboru uspelo presenetiti tudi Göppingen. Morda se bo slišalo malo čudno, ampak takšne tekme so za nas lažje, saj nimamo česa izgubiti," je pred mikavnim dvobojem v Taboru dejal kapetan mariborskega kluba Simon Razgor. (sta)

 

 

 

Foto: RK Maribor Branik

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13