20. 4. 2013

Gorenje dobilo derbi v dvorani Zlatorog in prednost pred Celjani povečalo na tri točke

V petem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se v dvorani Zlatorog srečala Celje Pivovarna Laško in Gorenje. Tekma se je končala z zmago gostov iz Velenja z 29:26 (16:12), ki so prednost pred Celjani povečali na tri točke.





CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE 26:29 (12:16)


Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 3800, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Potočnik, Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 4, Janc, Razgor 3, Toskić 2, Ranevski, Skube 4, Poteko, Zelenović 2, Žabič, Mačkovšek 4, Žvižej 6.

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 3, Medved 1, Bezjak 7, Pucelj 1, Dolenec 7, Cingesar, Cehte 4, Miklavčič 3, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams 2, Dujmović.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (0), Gorenje Velenje 3 (0).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Gorenje Velenje 4 minute.



Celjska zasedba je zapravila priložnost, da se z zmagoslavjem nad velenjsko zasedbo zavihti na prvo mesto skupine za prvaka. A rokometaši iz Šaleške doline so izbrancem domačega stratega Vladana Matića prekrižali načrte in pet tekem pred koncem končnice svojo prednost znova povečali na tri točke.


Varovancem gostujočega trenerja Branka Tamšeta so po porazu v Kopru napovedovali "bridek konec", a ti so pred 3800 gledalci v Zlatorogu dokazali, da je bil poraz na Obali le "trenutek slabosti". Ose so od prve do zadnje minute nadzorovale gostitelje: že v sedmi minuti so si priigrali tri gole prednosti (5:2), nato pa zalogo v golih v svojih rokah - pri tem so zapravili še tri sedemmetrovke - držali do zadnjega zvoka sirene.


Rokometaši iz mesta ob Savinji so se sicer trudili tekmo postaviti na glavo, a aktualni državni prvaki iz Velenja so na vse njihove poskuse imeli ustrezne in pravočasne odgovore ter dosegli sladko zmago nad najhujšim domačimi tekmeci. Gostje so imeli rekordno prednost v 42. minuti, ko so vodili s plus pet (22:17), kasneje pa so se Celjani uspeli le dvakrat približati na dva gola zaostanka (21:23 in 22:24).


V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Bezjak in Jure Dolenec, oba sta dosegla po sedem golov, vratar Ivan Gajić pa je zbral 13 obramb. V celjski ekipi je Luka Žvižej dosegel šest, Gašper Marguč, Sebastian Skube in Borut Mačkovšek pa po štiri zadetke.


Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 24. aprila, gostovala pri mariborskemu Braniku, velenjska pa bo v petek, 26. aprila, gostila trebanjski Trimo.



1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13