25. 4. 2013

Selektor Boris Denič objavil seznam igralcev za pripravljalni tekmi z reprezentanco Nemčije

Moška članska reprezentanca Slovenije bo 4. (sobota) in 5. maja 2013 (nedelja) v gosteh odigrala pripravljalni tekmi z reprezentanco Nemčije. Selektor Boris Denič je objavil seznam šestnajstih igralcev za tekmi, ki jih bosta gostili nemški mesti Magdeburg in Dessau.

 

 

Za slovensko reprezentanco, ki bo v Nemčiji nastopila le z igralci iz štirih domačih klubov 1. NLB Leasing lige (Gorenje, Celje Pivovarna Laško, Cimos, Maribor Branik), bosta bližnja obračuna z Nemčijo zadnja pred junijskima odločilnima kvalifikacijskima tekmama z Romunijo in Belorusijo za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Danskem. Selektor Boris Denič bo preizkusil nekatere igralce, ki so na njegovem širšem seznamu, a še ne dovolj kakovostni za najtežje in najbolj usodne dvoboje.

 

 

Zdesetkani slovenski izbrani vrsti bo na nasprotni strani igrišča stala Nemčija, ki bo v Magdeburgu in Dessauu nastopila v polni zasedbi in z vsemi svojimi nosilci igre iz kakovostne bundeslige, a Denič temu ne pripisuje velike pozornosti.

 

 

"Na obeh tekmah z Nemčijo bom večjo minutažo odmeril igralcem, ki so z mojega širšega seznama in doslej niso dobili veliko priložnosti za dokazovanje, saj jih želim pripraviti za naslednje akcije. Teh igralcev ni veliko, a vendarle jih je nekaj," je uvodoma dejal selektor Boris Denič in dodal: "Pod mojim selektorskim mandatom še nismo igrali z Nemci, prej ali slej pa se bomo z njimi pomerili na velikih turnirjih. Zaradi tega sta tekmi v Magdeburgu in Dessauu nadvse dobrodošli, na njih bomo občutili nemško kakovost in filozofijo. Oni so po vseh teh rokometnih plateh izjemno zanimivi."

 

 

Zbor vabljenih igralcev in članov vodstva reprezentance je v petek, 3. maja 2013, ob 5. uri pred prostori RZS na Leskoškovi 9 e v Ljubljani ali ob 5.45 pred dvorano Zlatorog v Celju. Ob 8.50 bo letalski polet Zagreb – Berlin, ob 18.30 pa trening v Getec Areni v Magdeburgu.

 

 

V soboto, 4. maja, bodo reprezentanti med 9.30 in 11. uro opravili trening, ob 15. uri pa jih v Magdeburgu čaka prva od dveh pripravljalnih tekem z izbrano vrsto Nemčije. Naslednji dan bodo imeli slovenski reprezentanti trening v istem terminu (9.30 - 11.00), ob 16. uri pa se bodo v športni dvorani v mestu Dessau še enkrat pomerili z Nemci.

 

 

 

Vabljeni igralci:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BUNDALO Uroš Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
LESJAK Urban Celje Pivovarna Laško
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
PUCELJ Peter Gorenje Velenje
RAZGOR Simon Maribor Branik
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
SKUBE Sebastian Celje Pivovarna Laško
ŠOŠTARIČ Mario Maribor Branik

Vodstvo reprezentance:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance