26. 4. 2013

Gorenje Velenje - Trimo Trebnje 38:31 (19:10)

Gorenje, vodilno moštvo v 1. NLB Leasing ligi, je v šestem krogu končnice za prvaka doseglo novo zmago. Velenjčani so pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani premagali Trimo iz Trebnjega z 38:31 (19:10).

GORENJE VELENJE - TRIMO TREBNJE 38:31 (19:10)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Ribnica).

Gorenje Velenje: Gajić, Melić 3, Bezjak 7, Pucelj 1, Dolenec 8, Cingesar 1, Taletovič, Cehte 2, Miklavčič 2, Gaber 1, Golčar 1 (1), Dobelšek 2, Gams 2, Poznič 1, Dujmovič 7, Brglez.

Trimo Trebnje: Korelec, Radelj, Paladin, Ratajec 2, Čeh, Ferlin, Skol 1, Sušin 5, Saje, Florjančič 3, Rojc 5, M. Grandovec, Skube 13 (2), T. Grandovec 2, Aguirrezebalaga, Brana.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (1), Trimo Trebnje 2 (2).

Izključitve: Gorenje Velenje 4 minute, Trimo Trebnje 0 minut.

Domači rokometaši so brez težav upravičili vlogo favoritov v dvoboju v RDeči dvorani . Vodilno moštvo lige ni dovolilo Trebanjcem nobene možnosti in je že z začetnih 6:1 pokazalo, da bodo gostje v Velenju težko iztržili kaj drugega kot znosen poraz.

Trener gostov Ivan Vajdl je skušal najti pot do boljšega rezultata tudi z minuto odmora, a ni pomagalo. Aktualni slovenski prvaki so nadaljevali poletno in se v prvem polčasu ustavili pri 19 doseženih golih in z razliko plus devet.

V nadaljevanju se je pri Trimu razigral Staš Skube - od 13 golov na tekmi jih je devet dosegel v drugem polčasu -, toda imel je premalo pomoči soigralcev, da bi lahko ustavili velenjski nalet. Marko Bezjak in Marko Dujmovič (oba po sedem golov) ter najboljši strelec domačih Jure Dolenec z osmimi so tudi v drugih 30 minutah narekovali oster ritem.

Velenjčani so imeli večji del nadaljevanja osem ali devet golov naskoka, približno takšna prednost pa je ostala tudi pri končnem izidu 38:31.

KONČNICA ZA PRVAKA - 6. KROG:

Sreda, 24. april 2013:

Maribor Branik - Celje Pivovarna Laško 22:22 (9:9)

Petek, 26. april 2013:

Gorenje Velenje - Trimo Trebnje 38:31 (19:10)

Sobota, 27. april 2013:

ob 19.00: Krka Novo mesto - Cimos Koper