20. 6. 2013

Dvanajsti prvoligaš je Krško, znane številke in pari za sezono 2013/14 v 1. NLB Leasing ligi

Znanih je vseh dvanajst udeležencev tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi za moške v sezoni 2013/14. Kot zadnji je prvoligaški status dobilo Krško, na sedežu generalnega pokrovitelja lige pa so izžrebali tudi pare za prihajajočo tekmovalno sezono.

 

 

Danes dopoldan je na sedež Rokometne zveze Slovenije prišlo obvestilo iz RK Cimos, da Koprčani (kljub pravočasni prijavi) odstopajo od nastopanja v prvi slovenski ligi v sezoni 2013/14.

 

 

Do 12. ure sta imela čas za odgovor na povabilo za igranje v 1. NLB Leasing ligi Slovenj Gradec 2011 in Krško. Slovenj Gradec 2011 kot četrtovurščeni klub v 1. B ligi v letošnji sezoni je imel prvi pravico izbire, vendar se je odrekel igranju v prvoligaški konkurenci.

 

 

Iz Krškega so poslali zeleno luč za igranje v prvi ligi in ta klub je postal dvanajsti udeleženec tekmovanja v naslednji sezoni. To pomeni, da sta tako Sevnica kot Krško, ki sta v sezoni 2012/13 po tekmovalnih dosežkih izpadla iz prvoligaškega tekmovanja, ostala v njem.

 

 

Na sedežu generalnega pokrovitelja lige so danes izžrebali tudi štartne številke klubov za tekmovalno sezono 2013/14. Na osnovi žrebanja so pari prvega kroga v 1. NLB Leasing ligi (začela se bo 7. septembra) naslednji:

 

 

Istrabenz Plini Izola - Ribnica Riko hiše

 

 

Krško - Sevnica

 

 

Sviš Ivanlčna Gorica - Jeruzalem Ormož

 

 

Maribor Branik - Trimo Trebnje

 

 

Krka - Celje Pivovarna Laško

 

 

Slovan - Gorenje Velenje