5. 7. 2013

Moška mladinska reprezentanca Slovenije v Velenju remizirala z vrstniki iz Srbije

Prvo tekmo v okviru pripravljalnega kampa so slovenski mladinci odigrali proti Srbiji in skupaj s strokovnim vodstvom ugotovili, da jih zadnji teden priprav čaka še veliko dela. Le na trenutke so namreč prikazali tisto, kar od njih pričakuje strokovno vodstvo in tudi rokometna javnost.

 

 

SLOVENIJA - SRBIJA 25:25 (13:12)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, sodnika: Lah in Sok (Slovenija).

 

Slovenija: Baznik (2 obrambi), Zaponšek (4 obrambe), Bradeško, Blagotinšek 1, Cehte 7, Fidel, Gorenjak 2, Hrastnik 2, Kodrin 1, Lavrič 1,  Šoštarič 7, Špende 3 (1), Žabič 1, trener: Slavko Ivezič.

 

Srbija: Tomić, Radovanović (9 obramb), Arsenić, Perović, Orbović 1, Brajović 2, Vučičević 1, Pešić, Radivojević 4 (2), Matičić 4, V. Ilić 3, S. Ilić 6, Todorović 3, Dekić, Marsenić 1, Damjanović, trener: Vladimir Dragičević.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Srbija 2 (2).

 

Izključitve: Slovenija 2 minuti, Srbija 4 minute.

 

 

 

Za razliko od Katarja so igralci moške mladinske reprezentance Slovenije v Velenju prvič preizkusili obrambno postavitev 6-0. Selektor Slavko Ivezič je rotiral vse igralce z izjemo rahlo poškodovanega Jana Gorele in Boruta Mačkovška, ki se bo ekipi prvič pridružil na današnji tekmi z Rusijo. Prvič je zaigral tudi kapetan Mario Šoštarič.

 

 

Boljšo predstavo so naši pokazali le od desete do 28. minute prvega dela, ko so vseskozi držali prednost treh ali štirih zadetkov, in imeli priložnosti še za višje vodstvo. Samo nekaj nezbranosti je bilo dovolj, da so  minuto pred koncem prvega dela z dvema zaporednima tehničnima napakama dovolili  gostom, da so se povsem približali.

 

 

Srbi so nato na začetku drugega polčasa izenačili in povedli ter narekovali ritem vse do konca srečanja. Šest minut do konca tekme je našim le uspelo izenačiti in dve minuti zatem tudi doseči vodstvo, a so gostje še enkrat preobrnili izid sebi v prid. Po ponovnem izenačenju so imeli slovenski upi zadnji napad za zmago, a so ga zapravili.

 

 

"Nismo še pravi, naredili smo odločno premalo prekinitev nasprotnega napada, bili smo premalo agresivni v obrambi. Kar precej je še tudi nediscipline v napadu, to pa so izhodišča za delo v zadnjem tednu, da bi v Sarajevo odšli v kar najboljši formi. Z Rusi se nam bo prvič priključil tudi Mačkovšek," je po tekmi povedal Klemen Luzar, pomočnik slovenskega selektorja. (rp)