17. 7. 2013

Mladince na SP nocoj ob 21. uri čaka derbi skupine C proti gostiteljici Bosni in Hercegovini

Pred nocojšnjim derbijem skupine C svetovnega mladinskega rokometnega prvenstva med domačo Bosno in Hercegovino ter Slovenijo (tekma se bo začela ob 21.00) temperatura vse bolj narašča. To je slovenska odprava spoznala tudi med včerajšnjim kratkim obiskom in ogledom znamenitosti v središču mesta.

 

 

Na vsakem koraku so naši reprezentanti naleteli na prijazne besede, še bolj pa so bili tarča športnih zanesenjakov, ki svoje zaslužke vlagajo oziroma najpogosteje zapravljajo za športne stave. Zato so ti želeli izvedeti vse podrobnosti o pripravljenosti in pričakovanjih naše izbrane vrste.

 

 

Ker Slovenija velja za favorita skupine, so namreč pred tekmo v dvomih, kako staviti, še posebej po zmagi domače reprezentance proti Madžarski. BiH je ob koncu slavila s 25:21, potem ko je ob polčasu, tako kot dan prej Slovenci, zaostajala za pet zadetkov.

 

 

Prvih 15 minut drugega polčasa, po delnem izidu 9:0 za gostitelje, namreč Madžari sploh niso zadeli. To je bila prva in zgodovinska zmaga Bosne in Hercegovine na kakšnem svetovnem prvenstvu, zato je navdušenje, sorazmerno s tem pa tudi pričakovanja, toliko večje. Trener Slavko Ivezič je v vodilnem športnem časniku Avaz Sport, ki prinaša kar tri strani mladinskega SP, pohvalil domačo reprezentanco, za svojo ekipo pa pravi, da želi v prvem delu predvsem dvigniti nivo forme, kajti naši najbolj izkušeni igralci je še niso dosegli. Odgovorom športnih navdušencev na ulici pa se je izogibal s šalo.

 

 

Kakorkoli že, nocoj slovenski mladinci od zelo prijaznega strežnega osebja, ki je pretežno moškega spola, in v večini z stavnimi lističi v žepu, pred odhodom na tekmo ne bodo deležni bodrilnih besed, kot so jih bili pred prejšnjima tekmama. Kako močno jim bije srce za svojo reprezentanco, so namreč pokazali predsinoči, ko so po zmagi nad Madžari ob 23. uri svoji reprezentanci v hotelu pripravili špalir, ki ga je ob strežnem osebju in uslužbencih hotela tvorila tudi kadetska ženska košarkarska reprezentanca BIH, ni pa manjkala niti zmagovalna torta.

 

 

V olimpijski dvorani Zetra nocoj nekateri napovedujejo celo od 7 do 8 tisoč gledalcev. V ponedeljek jih je bilo 3000, tudi na uvodni tekmi domače ekipe 1500. V Boriku je Srbe in Francoze spremljalo 4000 gledalcev, v Ljubuškem pa je Hrvate proti Katarju podpiralo 2000 navijačev. Skratka, to bo eno najbolj obiskanih prvenstev.

 

 

Prosti dan so naši dobro izkoristili za dva treninga in video analizo, na izlet v središče mesta pa so prvič odšli brez policijskega spremstva, saj so si ogled Baščaršije organizirali sami. Znamenitosti jim je razkazal Dušan Polimac, zdravnik reprezentance, odličen poznavalec zgodovine in kulture mesta, ki je dobršen del svoje mladosti in tudi šolanja preživel v mestu ob Miljacki. (rp)

 

 

 

SP ZA MLADINCE - BOSNA IN HERCEGOVINA 2013NEPOSREDNI PRENOSI TEKEM SP 2013Mladinci na SP v skupini C dosegli drugo zmago zapored - za Madžarsko padla tudi ArgentinaV prvem krogu SP slovenski mladinci po velikem preobratu v končnici tekme ugnali MadžareIgralci in strokovno vodstvo moške mladinske reprezentance Slovenije in zgodovina nastopovSP za mladince: Predtekmovalne skupine, razpored tekem, prizorišča in zgodovinaSlovenski mladinci bodo SP v Bosni in Hercegovini začeli s tekmo proti Madžarski