18. 7. 2013

Slovenski mladinci so si z zmago proti Južni Koreji predčasno zagotovili prvo mesto v skupini

Na svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini si je moška mladinska reprezentanca Slovenije že krog pred koncem skupinskega dela zagotovila prvo mesto v skupini C v Sarajevu. To so slovenski mladinci dosegli po zmagi v četrtem krogu proti Južni Koreji s 34:19 (18:9).

 

 

SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA 34:19 (18:9)

 

 

Sarajevo - Olimpijska dvorana Zetra, sodnika: Boualloucha in Khenissi (oba Tunizija).

 

Slovenija: Baznik (10 obramb), Zaponšek (10 obramb), Žabič, Cehte 6, Blagotinšek 4, Mačkovšek 1, Lavrič, Šoštarič 5, Gorela 1, Hrastnik 3, Fidel 1, Špende 5, Kodrin, Gorenjak 4, Sendelbah 2, Bradeško 2.

 

Južna Koreja: Pyun (1 obramba), M. Jang (9 obramba), G. Kim, Jeong 3 (1), Ju. Kim 3 (1), Oh, Ku, Ha 2, H. Lee 8 (1), Hwang 2, W. Kim, Choi 1, Lim, D. Jang, Ja. Kim, J. Lee.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 0, Južna Koreja 3 (3).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Južna Koreja 6 minut.

 

 

 

V četrtem krogu skupine C je Slovenija dosegla že četrto zmago zapored. Po uspehih proti Madžarski, Argentini ter Bosni in Hercegovini je premagala še Južno Korejo in si že pred zadnjim krogom zagotovila prvo mesto v skupini. V zadnjem krogu se bo pomerila z reprezentanco Konga, tekma pa bo v soboto, 20. julija, obb 18.30.

 

 

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je že na začetku tekme pokazala, kdo je favorit na tekmi v olimpijski dvorani Zetra. Ekipa selektorja Slavka Iveziča je namreč v šesti minuti vodila že kar s 5:0, dve minuti pozneje pa je imela šest zadetkov prednosti (7:1).

 

 

V nadaljevanju prvega polčasa so imeli Slovenci ves čas od štiri do šest zadetkov prednosti, takšna razlika pa je bila vse do 25. minute (14:9). Toda v končnici tega dela igre so naredili delni izid 4:0 in na odmor odšli z rekordno prednostjo v prvih tridesetih minutah - plus devet (18:9).

 

 

Uvodni del drugega polčasa je pripadel Južni Koreji, ki je do 37. minute dosegla pet zadetkov, prejela samo enega in zaostanek zmanjšala na pet (14:19). Sredi drugega polčasa je slovenska izbrana vrsta najprej vodila z 22:15, nato pa je v dobrih štirih minutah poskrbela za delni izid 5:0 (dvakrat je zadel Gorenjak, trikrat pa Blagotinšek) in v 48. minuti je bilo 27:15.

 

 

Tudi končnica tekme je bila povsem v znamenju slovenskih mladincev. Ivezičeva četa je najprej dosegla tri zadetke zapored za vodstvo s 30:17, po dveh golih reprezentance Južne Koreje pa so Slovenci v zadnjih dveh minutah in pol še štirikrat zadeli južnokorejsko mrežo in tekmo v dvorani Zetra končali z rekordno razliko 15 zadetkov (34:19).

 

 

Klemen Luzar, pomočnik trenerja: "Po čustveno obarvani tekmi z domačo reprezentanco Bosne in Hercegovine smo potrebovali še zmago proti Južni Koreji, da smo potrdili prvo mesto v skupini. Zavedali smo se vseh pasti tega dvoboja, ki so jih naši igralci uspešno obšli in s kontroliranim potekom pripeljali srečanje do uspešnega konca. Razlika na semaforju je res velika, a je za to bil potreben tudi maksimalen pristop celotne ekipe."

 

 

Kdo bo četrti v skupini D in s tem tudi nasprotnik Slovenije v osmini finala, še ni znano, zagotovo pa bo to poraženec dvoboja med Brazilijo in Egiptom. Prvo in drugo mesto v skupini D, ki se v osmini križa z našo skupino, sta namreč že rezervirani za Švedsko in Španijo, tretje in četrto pa za Brazilijo in Egipt. Kdo bo četrti in s tem tudi nasprotnik Slovenije, bo odločala prav zadnja tekma med tema dvema ekipama. Zmagovalec se bo Sloveniji izognil, če se bo tekma končala neodločeno, bo nasprotnik Slovenije reprezentanca Brazilije, kajti Egipt ima trenutno pred Brazilci točko prednosti in bi v tem primeru zasedel tretje mesto v skupini D.

 

 

A pred tem čaka v nedeljo Slovenijo še dvoboj s Kongom, ki bo zgolj formalnost. Slovenci bi si lahko privoščili tudi poraz, a bi bili vseeno prvi, vendar bodo zagotovo igrali na še eno zmago in popoln izkupiček, ki ga bosta dosegli v najboljšem primeru le še dve reprezentanci. Zmagovalec dvoboja med Nemčijo in Hrvaško v skupini B ter Švedska v primeru zmage nad Španijo v skupini D.

 

 

Izidi 4. kroga v skupini C: Madžarska - Argentina 28:21 (14:12), Slovenija - Južna Koreja 34:19 (18:9), Bosna in Hercegovina - Kongo 31:21 (15:9).

 

 

Vrstni red pred zadnjim krogom: 1. Slovenija 8 točk, 2. Bosna in Hercegovina 5, 3. Madžarska 4, 4. Argentina 4, 5. Južna Koreja 3, 6. Kongo 0.

 

 

 

SP ZA MLADINCE - BOSNA IN HERCEGOVINA 2013NEPOSREDNI PRENOSI TEKEM SP 2013SP za mladince: Slovenija na derbiju skupine C boljša od reprezentance Bosne in HercegovineMladince na SP nocoj ob 21. uri čaka derbi skupine C proti gostiteljici Bosni in HercegoviniMladinci na SP v skupini C dosegli drugo zmago zapored - za Madžarsko padla tudi ArgentinaV prvem krogu SP slovenski mladinci po velikem preobratu v končnici tekme ugnali MadžareIgralci in strokovno vodstvo moške mladinske reprezentance Slovenije in zgodovina nastopovSP za mladince: Predtekmovalne skupine, razpored tekem, prizorišča in zgodovinaSlovenski mladinci bodo SP v Bosni in Hercegovini začeli s tekmo proti Madžarski