19. 7. 2013

Mlajši kadeti Slovenije (U-17) zlati na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Utrechtu je slovenska reprezentanca mlajših kadetov (U-17) osvojila zlato kolajno. Slovenski rokometni upi so v velikem finalu premagali Norveško z 28:23 (19:11).

Na peti tekmi na tekmovanju so slovenski rokometaši dosegli še peto zaporedno zmago in tekmovanje v Utrechtu končali z zlato kolajno. V skupinskem delu so varovanci trenerja Saša Prapotnika premagali Norveško, Hrvaško in Nemčijo, v polfinalu Švedsko, v finalu pa še enkrat Norvežane.

Slovenci (reprezentanca igralcev, rojenih letnik 1996 in mlajši) so vse dvome o končnem zmagovalcu pravzaprav odpravili že v prvem polčasu. V prvih tridesetih minutah so si priigrali kar osem zadetkov prednosti (19:11), v drugem pa Skandinavcem razen delne omejitve visokega poraza ni uspelo prav ničesar.

Na finalni tekmi proti Norveški sta bila v slovenski reprezentanci najučinkovitejša Blaž Janc in Jaka Malus, ki sta skupaj dosegla kar 20 zadetkov. K uspehu je Janc prispeval 11 golov, Malus pa 9. Slovenija je nastopila v naslednji postavi: Urbič, Kastelic, Velkavrh, Stojnič, Husar 1, Kavčič 1, Kikanovič, Janc 11, Prevolnik, R. Cvetko 1, Malus 9, Beđeti 1, Kolmančič, Marguč 1, R. Cvetko 3, trener: Saša Prapotnik.

"Občutki so neverjetni. O tem smo potihoma sanjali, zdaj nam je to uspelo. Dokazali smo, da tudi, če smo mala država, lahko premagamo vsakega," je po tekmi razlagal Urh Kastelic, eden od junakov finalne zmage rokometašev proti Norveški, ki je v zaključku drugega polčasa zaklenil svoja vrata. "Jaz sem super zadovoljen, ampak če ne bi bilo takšne obrambe in ekipe, mi ne bi uspelo. To je ekipni šport," je še dodal Kastelic, ki bo na zaključku vihtel slovensko zastavo.

Po uspehu proti Švedom mlajši kadeti (U-17) v finalu olimpijskega festivala evropske mladineMlajši kadeti (U-17) ugnali še Nemčijo, v polfinalu olimpijskega festivala evropske mladine s ŠvediNa olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu slovenski mlajši kadeti nadigrali HrvateMlajši kadeti nastope na olimpijskem festivalu evropske mladine začeli z zmago