20. 7. 2013

Na SP za mladince konec skupinskega dela, znanih vseh šestnajst udeležencev osmine finala

S tekmami petega kroga se je končal skupinski del tekmovanja na SP za mladince v Bosni in Hercegovini. Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala, prav tako pa tudi osem reprezentanc, ki bodo nastopile v predsedniškem pokalu.

 

 

Iz vsake izmed štirih predtekmovalnih skupin, ki so jih gostili Banja Luka, Ljubuški, Sarajevo in Zenica, so se v osmino finala uvrstile po štiri najboljše reprezentance. Do konca SP bodo vse tekme od osmine finala dalje samo v Sarajevu, dvoboji osmine finala (tekme bodo v ponedeljek, 22. julija) pa bodo potekali po sistemu A1 - B4, A2 - B3, A3 - B2, A4 - B1, C1 - D4, C2 - D3, C3 - D2 in C4 - D1.

 

 

Po dve najslabši reprezentanci iz vsake skupine (peto in šesto mesto) bosta tekmovanje nadaljevali v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 17. do 24. mesta. Tekme bodo v ponedeljek, 22. julija, in torek, 23. julija, prav tako v Sarajevu.

 

 

 

KONČNI VRSTNI RED PO SKUPINAH:

 

 

Skupina A (Banja Luka): 1. Danska 9 točk, 2. Srbija 7, 3. Tunizija 6, 4. Francija 4, 5. Rusija 4, 6. Angola 0

 

 

Skupina B (Ljubuški): 1. Nemčija 10 točk, 2. Hrvaška 8, 3. Nizozemska 4, 4. Švica 4, 5. Katar 4, 6. Alžirija 0

 

 

Skupina C (Sarajevo): 1. Slovenija 10 točk, 2. Bosna in Hercegovina 7, 3. Madžarska 6, 4. Argentina 4, 5. Južna Koreja 3, 6. Kongo 0

 

 

Skupina D (Zenica): 1. Švedska 10 točk, 2. Španija 7, 3. Egipt 7, 4. Brazilija 4, 5. Kuvajt 2, 6. Čile 0.

 

 

 

SP ZA MLADINCE - BOSNA IN HERCEGOVINA 2013NEPOSREDNI PRENOSI TEKEM SP 2013Z zmago proti Kongu mladinci potrdili prvo mesto v skupini C, v osmini finala SP proti BrazilijiSlovenski mladinci so si z zmago proti Južni Koreji predčasno zagotovili prvo mesto v skupiniSP za mladince: Slovenija na derbiju skupine C boljša od reprezentance Bosne in HercegovineMladince na SP nocoj ob 21. uri čaka derbi skupine C proti gostiteljici Bosni in HercegoviniMladinci na SP v skupini C dosegli drugo zmago zapored - za Madžarsko padla tudi ArgentinaV prvem krogu SP slovenski mladinci po velikem preobratu v končnici tekme ugnali MadžareIgralci in strokovno vodstvo moške mladinske reprezentance Slovenije in zgodovina nastopovSP za mladince: Predtekmovalne skupine, razpored tekem, prizorišča in zgodovinaSlovenski mladinci bodo SP v Bosni in Hercegovini začeli s tekmo proti Madžarski