6. 8. 2013

Slovenske mladinke na uvodni tekmi drugega dela EP na Danskem visoko premagale Češko

Slovenske mladinke (reprezentanca U-19) so na četrti tekmi na evropskem prvenstvu na Danskem dosegle prvo zmago. Na uvodnem dvoboju drugega dela tekmovanja so v boju za razvrstitev od 9. do 16. mesta visoko premagale Češko s 35:23 (15:9).

 

 

Po treh zaporednih porazih v prvem delu EP (Švedska, Madžarska, Španija) so slovenske mladinke prvič okusile slast zmage. Na prvi tekmi v skupini I2 (od 9. do 16. mesta) so povsem nadigrale reprezentanco Češke, v sredo, 7. avgusta, pa se bodo ob 14. uri pomerile še z rokometašicami Hrvaške.

 

 

V Koldingu je ekipa selektorja Bojana Voglarja proti Češki visoko dobila že prvi polčas, ki se je končal s plus šest za Slovenijo (15:9). Čehinje (v prvem delu EP so osvojile zadnje mesto v skupini C - izgubile so proti Nizozemski z 28:32, Danski 21:26 in Hrvaški 19:21) so bile v drugem polčasu v igri še precej bolj nebogljene kot v prvem.

 

 

Voglarjeva četa je neusmiljeno polnila mrežo nasprotnic, poleg tega pa so bile Čehinje nemočne tudi v napadu. Tereza Pokorna, po prvem delu tekmovanja celo druga strelka EP z 22 zadetki, je proti Sloveniji le trikrat zadela v polno. Razlika v korist slovenskih mladink je naraščala iz minute v minuto in naša reprezentanca je na letošnjem tekmovanju le dosegla tudi prvo zmago (35:23).

 

 

Slovenija je proti Češki nastopila v naslednji postavi: Valjavec 5, Ugrin 4, Zrimšek 2, Turnšek, Bužekijan 1, Milakovič, Mrmolja 5, Zulič 3, Benedičič, Ferfolja, Hrovatič, Jagurdžija 6, Jurič 3, Petek, Pirc 4, Pišek 2.