6. 9. 2013

Krško - Sevnica 27:30 (14:15)

Rokometaši Krškega so se v prvem krogu v 1. NLB Leasing ligi v sosedskem derbiju pomerili z ekipo Sevnice in ostali praznih rok. Gostje iz Sevnice so novo prvoligaško sezono odprli z uspehom, saj so bili boljši s tremi zadetki razlike - končni izid je bil 30:27 (15:14).

 

 

KRŠKO - SEVNICA 27:30 (14:15)

 

 

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 250, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

 

Krško: Polutnik, Žitnik, Vovk, Jazbec 1, Dular, Ban 2, Kodrič 1, Sobotič, Kučič 7, Sikošek Pelko, Miklavčič 4, Majerle 6, Čanžar 4, Koprivc 1, Zoran 1, Omerzel.

 

Sevnica: Bratanovič, Božič, Flajs 1, Dražetič 9 (3), Gorenjak 6, Brečko, Đurđević 5, Ošlovnik 2, Ciglar, Gjerek 3, Kuhar, Kozole, Brilej 4, Pernovšek, Fižoleto, Bezgovšek.

 

Sedemmetrovke: Krško 2 (1), Sevnica 3 (3).

 

Izključitve: Krško 6 minut, Sevnica 12 minut.

 

 

 

Najslabši ekipi minule sezone sta po srečnem naključju obdržali prvoligaški status, lokalni derbi pa je pripadel gostujoči zasedbi. Prvo ime dvoboja je bil Alen Dražetič, ki je za prvi sevniški par točk prispeval devet golov.

 

 

Krško-sevniški obračun je bil izenačen, v končnici pa je bilo več preudarnosti na strani izbrancev gostujočega trenerja Iztoka Godca. Ti so si v izdihljajih tekme priigrali štiri gole prednosti (29:25), lepo zalogo pa zadržali do zadnjega zvoka sirene.

 

 

V zmagoviti ekipi se je poleg Dražetiča izkazal tudi Jure Gorenjak s šestimi goli, za poraženo pa je Matej Kučič dosegel sedem, Tilen Majerle pa šest zadetkov.

 

 

Krško bo v naslednjem krogu gostoval pri Izoli, Sevnica pa bo na domačem igrišču gostila zasedbo iz Ivančne Gorice. Obe tekmi bosta v soboto, 14. septembra.