8. 9. 2013

Krimovke v skupini lige prvakinj tudi z Leipzigom, Mariborčani v pokalu EHF verjetno z Avstrijci

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile še zadnjega nasprotnika v skupini A v evropski ligi prvakinj za sezono 2013/14. To je nemški klub Leipzig, ki je zmagal na kvalifikacijskem turnirju na Norveškem.

 

 

Na žrebanju skupin lige prvakinj so igralke ekipe trenerja Toneta Tislja za nasprotnika že dobile francoski Metz in švedski Sävehof, četrti udeleženec skupine A pa je Leipzig. Nemke so na kvalifikacijskem turnirju v Trondheimu na Norveškem osvojile prvo mesto: v polfinalu so premagale beloruski Minsk z 29:24 (16:9), v finalu pa domači Byasen s 27:23 (13:12).

 

 

V finalu kvalifikacijskega turnirja v Trondheimu je bila najučinkovitejša Susann Müller, nekdanja Krimova rokometašica, ki je dosegla kar osem zadetkov. Ostali trije kvalifikacijski turnirji, katerih zmagovalci se bodo uvrstili v ligo prvakinj, bodo konec tega tedna v Italiji, Romuniji in na Madžarskem.

 

 

Avstrijski klub Bregenz pa bo najverjetnejši nasprotnik rokometašev Maribora Branika v drugem krogu kvalifikacij v evropskem pokalu EHF. Bregenz je že na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij zmagal na gostovanju v Prištini z 28:22 (12:11), povratna tekma pa bo v soboto, 14. septembra, v Bregenzu.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14