14. 9. 2013

Istrabenz Plini Izola - Krško 26:17 (12:6)

Igralci ekipe Istrabenz Plini Izola so dosegli prvo zmago v 1. NLB Leasing ligi v sezoni 2013/14. Po neodločenem izidu proti Ribničanom v uvodnem krogu (23:23) so bili tokrat v domači dvorani uspešnejši od Krškega s 26:17 (12:6).

ISTRABENZ PLINI IZOLA - KRŠKO 26:17 (12:6)

Izola - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Rižner in Teršek (oba Ajdovščina).

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Kevič, Zorič-Stepančič 1, Božič 5, Jelovčan 1, Vidic, Smolnik 4 (4), Čosić 10, Kojić, Jurič 3, Redžić 2.

Krško: Polutnik, Žitnik, Vovk, Jazbec 1, Dular, Ban 1, Kodrič, Sobotič 2, Kučič 5, Sikošek, Pelko, Miklavčič, Majerle 3, Čanžar 4 (4), Koprivc, Zoran 1, Omerzel.

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 6 (4), Krško 5 (4).

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 8 minut, Krško 6 minut.

Edina slovenska ekipa z Obale je zanesljivo premagala "srečnega poraženca" minule sezone in po neodločenem porazu z Ribnico danes vpisala prvo zmago v sezoni 2013/14. Izola si je po trdi in dokaj izenačeni predstavi v sami končnici prvega polčasa - po delnem izidu 3:0 - priigrala šest golov prednosti (12:6).

V drugem polčasu so Primorci zanesljivo obdržali visoko prednost in jo do konca tekme še povišali. Blestel je Elvin Čošić, ki je tekmecem iz Posavja nasul kar deset golov, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit Matej Kučič s petimi zadetki.

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Ivančni Gorici, zasedba iz Krškega pa bo gostila Ribnico Riko hiše. Obe tekmi bosta v soboto, 21. septembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14