17. 9. 2013

Predsednik Evropske rokometne zveze (EHF) Jean Brihault prihaja na obisk v Ljubljano

Jutri bo v slovensko prestolnico na sestanek z vodstvom Rokometne zveze Slovenije (RZS) in županom mesta Ljubljane Zoranom Jankovićem prišel predsednik Evropske rokometne zveze (EHF) Jean Brihault. Na povabilo FIBA Europe si bo ogledal tudi obe jutrišnji četrtfinalni tekmi Eurobasketa 2013.

 

 

Francoz Jean Brihault, ki je lani postal predsednik Evropske rokometne zveze (EHF), bo v Ljubljano pripotoval v družbi Michaela Wiedererja, generalnega sekretarja EHF, v mestni hiši pa se bo ob 14. uri sestal z županom Zoranom Jankovićem in njegovo ekipo. Tema pogovora bo možnost organizacije prvega zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v evropski ligi prvakinj.

 

 

Mesto Ljubljana je namreč eden od kandidatov za organizacijo zgodovinskega dogodka za ženski rokomet. Zaključni turnir je do zdaj namreč obstajal samo v moškem rokometu. Ožje vodstvo EHF se bo sestalo tudi s Franjem Bobincem, predsednikom Rokometne zveze Slovenije, v večernih urah pa si bosta Brihault in Wiederer ogledala še četrtfinalni tekmi Eurobasketa 2013.