18. 9. 2013

Žalčanke sezono začele z zmago v pokalu Slovenije

Rokometašice Zelenih dolin Žalca so se po poletnem premoru sinoči pomerile z ekipo Mercator Tenzor Ptuja na prvih tekmi šestnajstine finala za pokal Slovenije in jo dobile s prepričljivo prednostjo 19 golov, z rezultatom 40:21 (16:10).

 

Pod novo trenersko taktirko Nika Markoviča, ki se je ekipi pridružil že ob koncu minule sezone (pomočnik Dejan Tomazini), okrepljene s povratnico, krožno napadalko Patricijo Feldin, ki se je vrnila iz Zagorja ter brez vratarke Miše Marinček, ki je odšla v Krim Mercator, sicer pa s podobno zasedbo kot minulo sezono, so Žalčanke že v prvi tekmi za Pokal Slovenije pokazale, da lahko nanje računamo tudi letos. Nov trenerski pristop se že kaže v precej razigranem in odločnem nastopu žalskih rokometašic, kjer so se med glavne strelke vpisale Jasna Turnšek (9), Patricija Korotaj (8) in levičarka Nives Ahlin (8).

V pokalu Slovenije, kjer so se tekmovanja šestnajstine finala začela prav včeraj, letos tekmuje 31 slovenskih ženskih klubov,  Žalec pa lani v tem tekmovanju ni sodeloval. Zaključni turnir v tem tekmovanju bo 22. in 23. marca prihodnje leto.

 Že ta vikend pa bodo rokometašice Zelenih dolin Žalca začele s tekmami 1. A DRL za ženske. V prvi tekmi nove sezone se bodo pomerile že to soboto z ekipo Pirana na gostovanju, prvič pred domačo, žalsko publiko pa v soboto, 28. Septembra, z ekipo Veplas Velenja. 

 

 

Zelene doline Žalec - ŽAntrum Sežana  40:21 (16:10)

Žalec -Telovadnica I. OŠ Žalec, sodnika: Iztok in Branko Pirc.

Zelene doline Žalec:  Križan, Majcen 2, Korotaj 8, Čede, Sutaj 3, Voglar, Turnšek 9, Ahlin 8, Košir M., Feldin, Pirc 5, Kompan 3, Tratnik, Košir J. 2, Ježovnik, Šoberl.

Mercator Tenzor Ptuj: Pušnik, Majcen, Žiher 2, Gavez 2, Požgan, Frangež 2, Lazar, Gabrovec 2, Borovčak 5, Ambrož 1, Selinšek 6, Lah, Šrajner, Ivančič 1.

Sedemmetrovke: Zelene doline Žalec 2 (2),  Mercator Tenzor Ptuj 2 (2).

Izključitve: Zelene doline Žalec 6, Mercator Tenzor Ptuj: 6 minut.