18. 9. 2013

Zagorjanke s fantastično predstavo do zmage nad zagrebško Lokomotivo

Varovanke trenerja Bojana Voglarja so v tretjem krogu regionalne lige dosegle tretjo zmago. Zagorjanke so s fantastično predstavo zasenčile ugledno Lokomotivo iz Zagreba in pokazale, da v regionalnem tekmovanju ne bodo od muh.

 Varovanke trenerja Bojana Voglarja so v tretjem krogu regionalne lige dosegle tretjo zmago. Zagorjanke so s fantastično predstavo zasenčile ugledno Lokomotivo iz Zagreba in pokazale, da v regionalnem tekmovanju ne bodo od muh.

 

GEN - I Zagorje - Lokomotiva 30:23 (20:10)

Zagorje ob Savi - Športna dvorana Zagorje.  200 gledalcev.  Sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Slovenija).

GEN - I Zagorje: Pikl, Mrmolja 9, Rebolj 2, Ugrin 6, Okleščen 2, Marinček (12 obramb), Bratec, Ferfolja 2, Jeglič, Valjavec, Gregorc 1, Ljubas 3, Mitruševska 3. Trener: Bojan Voglar.

Lokomotiva: Razum (1 obramba), Smiljanić, Grubišić, Božović 3, Oštarjaš 3, Krsnik, Debelić 3, Kožnjak 2, Rajović 1, Janković, Lisjak, Horvat 3, Bašić 5, Milić 2, konta 2, Bukovina (6 obramb). Trener: Nenad Šoštarić .

Sedemmetrovke: Zagorje 2 (1), Lokomotiva 2 (2).

Izključitve: Zagorje  4 minute, Lokomotiva –

 

Domačinke so odlično odprle tekmo in hitro povedle 4:1. To razjezilo gostujočega trenerja in že v 5. minuti zahteval minuto odmora. Vendar to ni pomagalo. Zagorjanke so neusmiljeno polnile mrežo Lokomotive.  Obramba na čelu z Marinčkova pa je zdržala vse poizkuse gostij onemogočila. Tako je bila razlika v 18. minuti že 13:3. Nato sta obe ekipi dosegli še po sedem zadetkov in domačinke so na odmor odšle na odmor z neverjetnim rezultatom 20:10. V prvem polčasu sta blesteli domači igralki Dominika Mrmolja in Pia Ugrin.

V drugem polčasu je nekoliko bolj agresivna obramba Lokomotive prinesla zmanjšanje vodstva domačih na šestih zadetkov ( 22:16). Po minuti odmora trenerja Voglarja se je razlika počasi vrnila na dovolj visoko prednost, ki jo domače niso več izpustile in zasluženo visoko premagale enega od favoritov za naslov prvaka v tem tekmovanju..

Poleg obeh najboljših strelk Mrmolje in Ugrin je potrebno pohvaliti, da so kljub bolezni odlično opravile svoj del na tekmi Mitruševska, Ljubas in in Gregorc ter seveda tudi ostale domače igralke, ki so nastopile.

Naslednjo tekmo v regionalni ligi bodo Zagorjanke igrale v Koprivnici, v petek, 20. septembra ob 18. uri proti Podravki.