26. 9. 2013

Liga prvakov: Gorenje v drugem krogu skupine D visoko izgubilo na gostovanju v Hamburgu

V drugem krogu skupine A v evropski ligi prvakov so rokometaši Gorenja iz Velenja gostovali pri evropskem prvaku Hamburgu. Tekma v Nemčiji se je končala z visoko zmago favoriziranega Hamburga, končni izid pa je bil 41:32 (21:13).

 

 

HAMBURG - GORENJE VELENJE 41:32 (21:13)

 

 

Hamburg - Športna dvorana, gledalcev: 2040, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).

 

 

HSV Hamburg: Bitter, Clevery, Schröder 5, Duvnjak 5, Jansen 1, Lacković, Flohr 3, Canellas 2, Hansen 3, Đorđić 5, Lindberg 5 (4), Mahe 2, Hens 3, Pfahl, Marković 7.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 6 (2), S. Burić 3, Cingesar 1, K. Cehte 6, Skube 4, Šoštarič 3, Papež 2, Dobelšek, Gams 3, Nosan 1, Oštir 2, Dujmovič 1, Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: HSV Hamburg 5 (4), Gorenje Velenje 2 (2).

 

 

Izključitve: HSV Hamburg 0 minut, Gorenje Velenje 8 minut.

 

 

 

Slovenski prvaki so - po treh zmagah v državnem prvenstvu (Slovan, Ribnica Riko hiše, Celje Pivovarna Laško) in eni v evropski ligi prvakov (švedski Drott Halmstad) - prvič na uradni tekmi v tej sezoni igrišče zapustili sklonjenih glav. Poraz proti evropskemu prvaku Hamburgu je povsem pričakovan, kajti mladi, neizkušeni in prenovljeni Velenjčani so na nasprotni strani igrišča imeli same velemojstre rokometne igre in zadnje zmagovalce zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu.

 

 

Rokometaši iz Šaleške doline so si že po osmih minutah igre priigrali tri gole zaostanka (4:7), preveliko spoštovanje do gostiteljev in premalo agresivna igra v obrambi pa je botrovala še višji razliki. V 16. minuti je prvič znašala štiri gole (8:12), do konca prve polovice tekme pa je konstantno naraščala.

 

 

Velenjčani so prvič na dvoboju resnično moč nemške ekipe občutili ob izključitvi Kristiana Bećirija. V 21. minuti so zaostajali za šest golov (9:15), do konca prvega polčasa pa prikazali zelo bledo predstavo. Nemci so kaznovali sleherno njihovo napako, Velenjčani pa so si najvišji zaostanek pridelali v 28. minuti, ko so gostitelji prvič vodili z desetimi zadetki prednosti (20:10).

 

 

Izbranci velenjskega trenerja Ivana Vajdla so se v drugi polovici tekme - navkljub velikemu primanjkljaju v zadetkih - borili po najboljših močeh. Toda imenitnim tekmecem iz Hamburga, ki so že v prvem polčasu razrešili vse dvome o zmagovalcu, v drugem pa hranili moči za veliko napornejše dvoboje na domačem in mednarodnem prizorišču, niso bili kos.

 

 

Kljub temu so Velenjčani vendarle pokazali veliko lepši obraz in na tekmi v drugem največjem nemškem mestu počasi, toda zanesljivo zmanjševali zaostanek. V 56. minuti so se približali zgolj na minus štiri (31:35), nato še enkrat na enako razliko (32:36), v končnici tekme pa povsem popustili.

 

 

V zadnjih treh minutah je Hamburg (v prvem krogu je zmagal na gostovanju pri La Rioji v Španiji s 33:24) naredil delni izid kar 5:0 in na koncu dvoboj s slovenskimi prvaki dobil z devetimi goli razlike (41:32). V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved in Klemen Cehte, oba sta dosegla po šest golov, pri Hamburgu pa je bil strelsko najbolj razpoložen Žarko Marković s sedmimi.

 

 

Velenjčani bodo naslednjo tekmo v ligi prvakov znova igrali v Nemčiji. V tretjem krogu skupine D bodo v nedeljo, 13. oktobra, gostovali v Flensburgu.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14