4. 10. 2013

Igralke Krima Mercatorja v prvem krogu lige prvakinj v soboto v Stožicah proti Sävehofu

Nastop v evropski ligi prvakinj v tekmovalni sezoni 2013/14 bodo rokometašice Krima Mercatorja začele v domači dvorani v Stožicah. V soboto, 5. oktobra 2013, ob 20.30 bo njihov nasprotnik v prvem krogu skupine C švedski klub Sävehof.

 

 

Na sobotni tekmi proti Sävehofu so izbranke Toneta Tislja seveda nesporne favoritinje. V skupini C sta sicer še francoski Metz in nemški Leipzig, ki bosta uvodno tekmo prav tako igrala v soboto.

 

 

Tehtnico na stran Krima nagiba tudi dejstvo, da so krimovke, sodeč po pripravljalnih tekmah in obračunih v regionalni ligi, že zdaj v dobri formi. Kot pravi Tiselj, je v igri njegovih varovank trenutno boljši del napad, manjka pa še čvrstost v obrambi.

 

 

"Pred vsako prvo evropsko tekmo je prisotno malce živčnosti. Res je, da se dvigujemo v formi, da smo zadnje tekme igrali zelo kakovostno, da imamo širino in da na vsaki tekmi odlično igra druga igralka. V tem trenutku smo celo močnejši v napadu in protinapadu kot v obrambi. Podrobno se pripravljamo na ekipo Sävehofa, ki je zelo kakovostna ekipa, vse pa bo odvisno od nas in naše predstave," se zaveda Krimov trener Tone Tiselj.

 

 

Tiselj je optimistično razpoložen pred tekmo s švedskimi prvakinjami. Kljub temu pa Krimov strateg opozarja: "Če bodo dekleta igrala tako, kot so trenirala, potem ne bi smelo biti bojazni. Zagotovo pa vsako morebitno podcenjevanje ali nepravi pristop pomeni težavo. Švedska ekipa je namreč v minuli sezoni tri tekme z vrhunskima ekipama v ligi prvakov, s Ferencvarosom in Larvikom, izgubila v zadnjih minutah."

 

 

Trener Tiselj bo imel na voljo letos spet nekoliko spremenjeno zasedbo, ki so jo okrepile vratarki Miša Marinček in Talida Tolnai, desnokrilna igralka Neli Irman, desna zunanja Patricia Vizitiu, organizatorka igre Andjela Bulatović in krožna napadalka Oana Manea. Prav slednja bo z Danielo Piedade na položaju krožne napadalke ena glavnih dodatnih moči v Krimovi igri, ki bo po napovedih hitrejša, boljša po globini, tudi v obrambi pa bodo Ljubljančanke fleksibilnejše z različicami 6-0, 5-1 in 5+1.

 

 

Vse to bo v določeni meri moč oceniti že v soboto v Stožicah, ko v goste prihaja švedska zasedba. "Gre za mlado, dobro selekcionirano ekipo, ki je na vseh igralnih mestih dobro pokrita z dvema igralkama. Ima višino, hitrost, igra moderen rokomet. Glavne nosilke igre so zunanje igralke, reprezentantke Jenny Alm, Elin Karlsson, Jasmina Roberts in Ida Oden. Potem imajo še dobri krožni napadalki, levi krili Louise Sand in Edijano Dafe, desni krili Hanno Fogelström in Jenny Wikensten, tu je še dobra vratarka...," našteva Tiselj.

 

 

"Nevarne so z vseh položajev, vendar so kakovost in izkušnje na naši strani," še pravi Krimov strateg, ki vsaj do novega leta zaradi poškodb ne bo mogel računati na vratarko Jeleno Grubišić in krilno igralko Carmen Martin. V zadnjem času so imele nekaj težav z zdravjem tudi Andrea Penezić, Oana Manea, Linnea Torstensson, Patricia Vizitu in Nina Wörz, vendar bodo zagotovo nared do sobotne tekme v Stožicah.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14