7. 10. 2013

Slovenske kadetinje (U-17) na sredozemskem prvenstvu v Črni gori osvojile bronasto kolajno

Varovanke trenerja Milana Ramšaka so v Budvi, kjer se je od 2. do 6. oktobra odvijalo sredozemsko prvenstvo, osvojile sijajno tretje mesto in tako prišle do dragocenih izkušenj za nadaljnji razvoj. V polfinalu so morale priznati premoč gostiteljic, v boju za tretje mesto pa so gladko odpravile Tunizijke.

 

 

Za slovensko selekcijo, ki ji je letos nesrečno ušel nastop na evropskem prvenstvu, je bil nastop na sredozemskem prvenstvu več kot dobrodošla preizkušnja. Tudi zato, ker je šlo za zelo kakovostne tekmece.

 

 

Gostiteljica Črna gora, ki so jo Slovenke v predtekmovanju premagale, v polfinalu pa nesrečno izgubile, je bila na letošnjem EP na Poljskem peta. Slovenke so v predtekmovanju ugnale Tunizijo (23:19), Italijo (22:14), Črno goro (14:11) in Turčijo (23:16), izgubile pa le s Srbijo, ki je slavila z 18:14.

 

 

"Ritem je bil naporen, a dekleta so se sijajno borila in bile za svoje predstave pohvaljene tudi s strani drugih strokovnjakov. V polfinalu je do izraza prišla telesna premoč gostiteljic, a so se punce še enkrat zbrale in s sijajno predstavo še tretjič premagale Tunizijke," je po sredozemskem prvenstvu povedal trener Milan Ramšak.

 

 

V polfinalu je Črna gora slavila z 19:12, v boju za tretje mesto pa so Slovenke še enkrat ugnale Tunizijo, tokrat z 19:12. Zlato kolajno je osvojila Črna gora, ki je bila v finalu boljša od Srbije (18:14).

 

 

 

KONČNI VRSTNI RED:

 

 

1. Črna gora

 

 

2. Srbija

 

 

3. Slovenija

 

 

4. Tunizija

 

 

5. Turčija

 

 

6. Italija.