8. 10. 2013

RZS dobila nova člana arbitražne komisije, priznanje za GEN-I Zagorje

Današnja skupščina Rokometne zveze Slovenije (RZS) na Brezovici pri Ljubljani ni bila volilna, so pa na njej izvolili nova člana arbitražne komisije. Vojku Pešcu, Anžetu Kavčiču in Alešu Vahliču sta se - po odstopu Luke Kavčiča - pridružila Slavica Novak Janžekovič in Zlatko Kafel. Posebno priznanje za GEN-I Zagorje.

 

 

Franjo Bobinac, predsednik RZS in prvi mož uprave Gorenja, je na današnji skupščini v svojem poročilu izpostavil najvidnejše tekmovalne dosežke na reprezentančni in klubski ravni v sezoni 2012/13. Največji poudarek je seveda namenil osvojenemu četrtemu moške reprezentance Slovenije na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji.

 

 

Pri tem Bobinac seveda ni pozabil niti na dosežke na klubski sceni, na kateri so najbolj odmeven izid naredile rokometašice Krima Mercatorja, ki so se uvrstile v polfinale evropske lige prvakinj. Maribor Branik se je prebil v polfinale prenovljenega pokala EHF, velenjsko Gorenje in Celje Pivovarna Laško pa sta izpadla v osmini finala lige prvakov.

 

 

Predsednik Bobinac obžaluje, da se slovenska moška izbrana vrsta ni prebila na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2014 na Danskem, hkrati pa je predstavil še finančno strukturo zveze v lanskem in tem letu. RZS v težkih gospodarskih časih le četrtino sredstev pridobi od pristojnega ministrstva in Fundacije za šport, tri četrtine sredstev pa na račun lastnega dela ter prispevkov pokroviteljev zveze.

 

 

Predstavniki slovenske rokometne družine so zavrnili predlog, da bi elitna liga za ženske v sezoni 2015/16 štela osem klubov, razprava o tem predlogu Združenja 1. A SRL pa se bo še nadaljevala. Današnja skupščina je bila tudi slovesno obarvana, ženska ekipa iz Zagorja je za 60-letnico igranja rokometa v tem mestu prejela plaketo RZS.