12. 10. 2013

Liga prvakov: Gorenje v tretjem krogu v nedeljo ob 17.30 gostuje pri Flensburgu v Nemčiji

V tretjem krogu skupine D v evropski ligi prvakov čaka rokometaše Gorenja težko gostovanje v Nemčiji. V nedeljo, 13. oktobra 2013, ob 17.30 se bodo v oslabljeni zasedbi pomerili s favoriziranim Flensburgom.

Po uvodni domači evropski zmagi v ligi prvakov nad švedskim Drottom iz Halmstada so Velenjčani doživeli visok poraz na gostovanju pri HSV iz Hamburga. V nedeljo, 13. oktobra, bodo znova igrali v Nemčiji, na nasprotni strani igrišča pa jim bodo stali stari znanci iz Flensburga.

Flensburg je odlično začel evropsko sezono v skupini D: na uvodnih dveh tekmah je premagal danski Aalborg (31:27) in Drott iz Halmstada (37:27), dobre predstave pa kaže tudi v nemškem prvenstvu, kjer je trenutno na tretjem mestu. Za vodilnim Kielom zaostaja tri, za drugouvrščenim Rhein-Neckar Löwnom pa dve točki.

Velenjčani so pričakovano odprli mednarodno sezono: v državnem prvenstvu so po šestih krogih na prvem mestu, med drugim pa so na kolena položili tudi največjega tekmeca iz Celja. Velenjska zasedba se je s Flensburgom pomerila tudi v minuli sezoni, v osmini finala lige prvakov pa je klonila s skupnim izidom 50:55. V Nemčiji je izgubila s 25:28, v Velenju pa s 25:27.

"Flensburg je v primerjavi z minulo sezono še močnejši, mi pa smo dodobra spremenili kadrovsko zasedbo. Pred nami je težko gostovanje, na njem pa bržkone ne bom mogel računati na nekatere igralce. Zavoljo bolezni sta že cel teden odstotna Darko Cingesar in Mitja Nosan, na sredini tekmi pa se je poškodoval tudi Niko Medved. Njegov nastop je pod velikim vprašajem, zagotovo pa ne bo nastopil poškodovani Jernej Papež. Zdravstveni bilten je slab, ne glede na to pa se nameravamo v Flensburgu predstaviti v lepi luči," je dejal trener velenjske zasedbe Ivan Vajdl.

"Nemška ekipa je močna na vseh igralskih položajih. Njen ritem igre v napadu narekuje Danec Thomas Mogensen, tu pa je še kopica imenitnih zunanjih igralcev, kot sta nemška reprezentanta Holger Glandorf in Steffen Weinhold ter Srb Draško Nenadić, nevarnost pa bo pretila tudi s krilnih položajev, kjer prevladuje Danec Anders Eggert Jensen, ki je tudi najboljši strelec nemške ekipe," je o Flensburgu, ki ga vodi nekdanji švedski reprezentant Ljubomir Vranješ, dejal trener Vajdl.

Pred gostovanjem na severu Nemčije trener Vajdl dodaja še tole: "Naša želja je, da se vrnemo zadovoljni iz Flensburga. O zmagi ne razmišljamo, z našo dobro igro pa smo lahko vsaj enakovredni. Dejstvo pa je, da nas veliko pomembnejša tekma čaka sredi prihodnjega tedna, ko bomo v Rdeči dvorani gostili neposrednega tekmeca za uvrstitev v osmino finala - danski Aalborg."

Tekma Flensburg - Gorenje Velenje bo v nedeljo, 13. oktobra 2013, ob 17.30. Pravico na nemško-slovenskem obračunu v Flensburgu bosta delila češka sodnika Jiri Opava in Pavel Valek.

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14