27. 10. 2013

Slovenke v drugem krogu kvalifikacij za EP 2014 v Tivoliju visoko premagale reprezentanco Srbije

Ženska članska reprezentanca Slovenije je v drugem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem leta 2014 dosegla prvo zmago. Po porazu proti Švedski (25:30) v gosteh so Slovenke v Ljubljani premagale reprezentanco Srbije z 31:26 (16:12).

 

 

SLOVENIJA - SRBIJA 31:26 (16:12)

 

 

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev: 1000, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

 

 

Slovenija: Zec, Marinček, Stefanišin, Zrnec, Krhlikar 5, Gros 4 (2), Mitruševska, Jeriček 3, Čerenjak, Mavsar 6 (2), Lazović 3, Irman 2, Koren 5, Gregorc 3, Petrinja, Šon.

 

 

Srbija: Risović, Kačarević, Krpež 5, Popović 1, Lekić 3, Živković 1, Damnjanović 4, Erić 2, Rajović 1, Pop-Lazić 2, Ognjenović 2, Filipović 2 (2), Nišavić, Milošević, Stojiljković 3, Liščević.

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Srbija 3 (2).

 

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Srbija 4 minute.

 

 

 

Slovenske rokometašice so po pričakovanem porazu na Švedskem danes nekoliko nepričakovano na kolena položile Srbkinje in na svoj račun vknjižile prvi par točk. Naslednjo preizkušnjo bodo imele 26. ali 27. marca prihodnje leto, ko se bodo v gosteh pomerile s Švicarkami.

 

 

Izbranke slovenske selektorke Marte Bon se niso zgolj enakovredno upirale Srbkinjam, še več, favorizirane tekmice so vseskozi imele v svoji oblasti. Z zagrizeno igro v obrambi in dokaj tekočo v napadu so si v 15. minuti po sedmih izenačenjih prvič priigrale prednost dveh golov (9:7), predvsem po zaslugi Line Krhlikar in Tamare Mavsar.

 

 

Toda ključ do uspeha proti četrtouvrščeni reprezentanci z lanskega EP je bila dobra igra v obrambi in bravurozne obrambe Sergeje Stefanišin. Ta je zbrala kar trinajst obramb, na drugi strani pa je bila precej nebogljena Andrea Lekić, prva zvezdnica Srbkinj, tudi nekdanja igralka Krima.

 

 

O dobri obrambi slovenskih igralk zgovorno priča dejstvo, da med 9. in 21. minuto sploh niso prejele zadetka, v tem času pa so tekmicam ušle na štiri gole (11:7). Najvišje vodstvo so si slovenske rokometašice priigrale v 28. minuti, ko so povedle s 16:11, na odmor pa so odšle s plus štiri (16:12).

 

 

Na začetku drugega polčasa sta obe ekipi uprizorili festival tehničnih napak in zgrešenih strelov, v teh okoliščinah pa so se bolje znašle Slovenke in po dobrih petih minutah prek Alje Koren povišale na 17:12. Najvišje vodstvo so dosegle v 46. minuti, ko so po dveh zaporednih golih Ane Gros povedle kar s 23:15.

 

 

Srbkinje, ki so bile v uvodnih dvajsetih minutah drugega polčasa povsem nebogljene, so iz igre drugič zadele šele v 49. minuti. Toda v zadnjih desetih minutah so vendarle pokazale nekaj več volje in malce boljšo igro.

 

 

V 52. minuti so gostje z delnim izidom prepolovile zaostanek (19:23), toda Slovenk kljub temu ni zajela panika. S pravočasnimi goli Krhlikarjeve in Korenove so vendarle dokončno strle odpor kakovostnih tekmic, kar je lepa spodbuda pred naslednjimi kvalifikacijskimi tekmami za EP 2014.

 

 

Na prvi tekmi drugega kroga v skupini 5 je Švedska v gosteh premagala Švico s 30:22 (13:11). Vrstni red: Švedska 4 točke, Srbija in Slovenija po 2, Švica 0.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE