29. 10. 2013

Humanitarna akcija za učence in dijake

Na reprezentančni tekmi med Slovenijo in Švico, ki bo 30. oktobra 2013 v Rdeči dvorani v Velenju, bo potekala tudi posebna humanitarna akcija. Projekt "podariMalico" je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

 

 

O PROJEKTU:

 

 

Projekt "podariMalico" je dobrodelni projekt, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Vsa zbrana sredstva se nakažejo šoli po izboru donatorja, kjer se porabijo za pomoč socialno najbolj ogroženih otrokom. Pri tem stroške projekta krijemo sami, kar pomeni, da 100 odstotkov vaše donacije pride do pomoči potrebnih otrok.

 

 

 

ZAČETEK SODELOVANJA Z RZS:

 

 

Na pobudo rokometaša Dragana Gajića, ki je v projektu takoj videl priložnost pomagati lokalnemu okolju, smo spletli sodelovanje z Rokometno zvezo Slovenije. Na rokometni tekmi med Slovenijo in Švico, ki bo 30. oktobra 2013 v Velenju, bomo tako skupaj poskušali zbrati čim več denarja za učence in dijake slovenskih šol.

 

 

Zelo nas veseli dejstvo, da je med športniki toliko zanimanja za pomoč pri takih projektih. Sodelovanje pri reševanju težav, ki so prisotne v našem okolju, je ključnega pomena. Zavedati se moramo, da skupaj res lahko dobesedno poskrbimo za boljšo prihodnost.

 

 

Zelo smo veseli tudi geste pokroviteljev, da bodo znesek, zbran med tekmo, podvojili. Taka dejanja so spodbudna tako za igralce, ki pomagajo pri projektu, kot tudi za sam projekt in širšo javnost. S takimi akcijami se pokaže, da smo, če stopimo skupaj, sposobni narediti zelo veliko.

 

 

 

MOŽNOSTI DONACIJ:

 

 

Donacije bomo zbirali preko spletne strani www.podarimalico.si ter preko SMS-ov. Preko spletne strani lahko donirate poljubno količino malic v vrednosti 2,42 evra na skupen račun ali točno določeni šoli. Preko SMS-ov se daruje tako, da se pošlje SMS z vsebino PODARI5 na številko 1919 ter s tem darujete 5 evrov za pomoč otrokom v stiski.