29. 10. 2013

Moška mladinska reprezentanca s tekmo v Cerkljah začela priprave za kvalifikacije za EP

S tekmo med domačim klubom Cerklje Damahaus in polovico kandidatov za moško mladinsko reprezentanco Slovenije je slednja v Cerkljah na Gorenjskem začela priprave za nov ciklus tekmovanj. Prvi cilj je uvrstitev na julijsko evropsko prvenstvo v Avstriji.

Nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji si bodo morali slovenski mladinci priigrati skozi kvalifikacije v skupini s Turčijo, Finsko in Estonijo. Na prvem preglednem zboru se je selektorju Slavku Iveziču javilo 14 igralcev. Ovniček in Krnc zaradi poškodb nista igrala, ostalih šestnajst pa se bo predstavilo na tekmi v Sevnici s tamkajšnjim domačim prvoligašem.

Tekmo v Cerkljah, ki jo je v 45. minuti na žalost zaznamovala huda poškodba domačega igralca Janežiča, ki je nerodno padel, so zanesljivo dobili domačini. Na prvem ogledu so bili mladi reprezentantje predvsem premalo čvrsti v obrambi.

CERKLJE DAMAHAUS - SLOVENIJA 29:23 (18:12)

Cerklje Damahaus: Miščević (11 obramb), Panjtar (1 obramba), Zlatnar 1, Marolt 1, Lampelj 1, Vrbinc 9, Slak, Korbar 3, Marin 2, Hočevar, Korbar 2 (2), Arh, Nuhanovič 1, Matičič, Setnikar 8, Janežič 1, trener: Roman Šimon.

Slovenija: Kastelic (5 obramb), Blaževič (2 obrambi), Blagotinšek 2, Suholežnik, Kaučič, Jurečič 3, Okleščen, Gjerek 5 (2), Levc 5, Kodrin 4 (1), Šol 3 (1), Fižuleto 2, selektor: Slavko Ivezič.

Sedemmetrovke: Cerklje Damahaus 3 (2), Slovenija 7 (4).

Izključitve: Cerklje Damahaus 8 minut, Slovenija 2 minuti.

Tekst in foto: Rado Pantelič