16. 11. 2013

Celje Pivovarna Laško v petem krogu lige prvakov v Zlatorogu čaka favorizirani Veszprem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v petem krogu skupine A v evropski ligi prvakov gostili favorizirani Veszprem. Tekma med slovenskim in madžarskim klubom bo v nedeljo, 17. novembra 2013, ob 20. uri v dvorani Zlatorog v Celju.

 

 

V celjski rokometni hram prihaja ekipa, ki ni kandidat le za nastop na final fouru v Kölnu, ampak tudi za osvojitev naslova prvaka Evrope. Na prvih štirih tekmah v letošnji ligi je madžarski prvak štirikrat zmagal: doma je bil boljši od Rheina Neckarja (30:29) in Zaporožja (44:27), na gostovabnjih pa od St. Peterburga (28:15) in Zagreba (33:22). Veszprem je poleg Kielc in Hamburga edini klub med 24 v ligi prvakov, ki se lahko pohvali z maksimalnim točkovnim izkupičkom.

 

 

"Seveda je Veszprem favorit, a mi ne bomo vnaprej izobesili bele zastave in se predali. Na igrišču moramo pustiti srce in dušo ter zraven vključiti še možgane. V športu je vse mogoče, žoga je okrogla in v naših glavah mora biti samo en cilj - zmagati, zmagati, zmagati. Pritisk in breme favorita sta na njihovih ramenih, zato bodo lahko moji fantje igrali neobremenjeno in sproščeno," pred tekmo z Madžari, ki jih bo v Zlatorogu spodbujalo najmanj 1000 njihovih navijačev, ocenjuje celjski trener Vladan Matić.

 

 

Celje Pivovarna Laško in Veszprem sta se v ligi prvakov srečala že v prejšnji sezoni, obakrat pa so bili boljši Madžari: v Veszpremu je bilo 32:22, v Celju pa 24:19. Doslej sta se kluba v Evropi pomerila šestkrat, bilanca pa so štiri zmage Madžarov, ena Slovencev in en remi. "V njihovi igri se vse vrti okoli Laszla Nagyja, ki je hkrat tudi podaljšana roka trenerja. Da pa Veszprem ni neranljiv, je pokazal tudi moj nekdanji klub Pick Szeged, ki ga je na derbiju madžarskega prvenstva v domači dvorani premagal s 23:22," meni trener Matić.

 

 

In kako se zoperstaviti klubu, katerega dres nosijo tudi trije nekdanji igralci Celja Pivovarne Laško (Mirko Alilović, Renato Sulić, Mirsad Terzić; največji pečat je v preteklosti pustil vratar Dejan Perić): "V obrambi moramo igrati trdo in agresivno ter preprečevati njihove strele od daleč. Če bomo pravi v obrambi, bomo lahko izpeljali tudi hitre (pol)protinapade in dosegali lahke zadetke. Napade moramo malce podaljšati, tudi do meje aktivne igre, in razširiti njihovo obrambo. Poskušali jih bomo spustiti na nizek rezultat in v tem primeru imamo možnosti za uspeh," napoveduje trener Matić, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na Žigo Mlakarja.

 

 

Po besedah trenerja Matića bo v celjskem napadu veliko odvisno od predstave Sebastiana Skubeta. "Že večkrat smo pokazali in dokazali, da lahko igramo tudi proti največjim zvezdnikom in vrhunskim ekipam. Verjetno tudi v minuli sezoni nihče ni pričakoval, da lahko premagamo Kiel v Zlatorogu in Hamburg v gosteh, pa se je to zgodilo. Imamo pravico, da verjamemo vase in se ne predamo vnaprej. Mogoče bo padel tudi Veszprem," se nadeja Sebastian Skube.

 

 

Skube se dobro zaveda, da je Veszprem trenutno ena najboljših ekip v Evropi. "Zagotovo bodo Madžari igrali na sklepnem turnirju četverice v Kölnu, so pa resni kandidati tudi za anslov evropskega prvaka. Kar se tiče naše igre v napadu, bo morala biti bolj zbrana kot na zadnjih tekmah, kajti Veszprem bo kaznoval vsako našo napako. Gostje imajo visoko in trdno obrambo, zato bomo morali doseči čim več lahkih golov iz (pol)protinapadov, kajti na postavljeno obrambo bo precej težje," opozarja organizator celjske iigre Skube.

 

 

Tekma Celje Pivovarna Laško - Veszprem bo v nedeljo, 17. novembra 2013, ob 20. uri v dvorani Zlatorog v Celju. Sodila jo bosta Norvežana Andre Hansen in Oistein Pettersen, delegat pa bo Srb Božidar Đurković.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14