30. 11. 2013

Krško - Istrabenz Plini Izola 23:17 (10:9)

Krško je v 1. NLB Leasing ligi za moške doseglo drugo zaporedno zmago. Po uspehu v Sevnici (23:22) so Krčani v 13. krogu na domačem igrišču premagali ekipo Istrabenz Plini Izola s 23:17 (10:9).

KRŠKO - ISTRABENZ PLINI IZOLA 23:17 (10:9)

Krško - Dvorana SŠ Krško, gledalcev: 200, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

Krško: Polutnik, Miklavčič 3, Jazbec 2, Dular 1, Ban, Dimc, Cerjak, Sobotič 3, Žitnik, Kučič 4, Kastelic, Majerle 5, Čanžar 4 (1), Koprivc, Zoran 1 (1), Omerzel.

Istrabenz plini Izola: Gregorič, Jurič 3, Jelovčan 1, Markezič 1, Božič, Stepančič 1, Bubnič, Brečko, Markovič, Jelovčan, Vukovič 2, Smolnik 5 (3), Rončevič, Kević, Vidic 4.

Sedemmetrovke: Krško 4 (2), Istrabenz plini Izola 3 (3).

Izključitve: Krško 10 minut, Istrabenz plini Izola 16 minut.

Rdeči karton: Vidic (Istrabenz Plini Izola, 60. minuta).

Krčani so se z drugo zmago povzpeli s predzadnjega mesta, zdaj so točko pred Slovanom in štiri pred Svišem, hkrati pa še za dve zaostajajo za deveto Izolo. Primorci so bili kos tekmecem le v prvem polčasu, v uvodu drugega pa so si domači hitro priigrali prednost treh, štirih golov, ki so jo nato držali do konca.

Gostje so v uvodu tekme sicer povedli s 3:1 in bili v vodstvu še pri 4:3, nato pa so bili ves čas v ospredju gostitelji. Ti so si največjo prednost priigrali v 60. minuti, ko je Matej Kučič zadel za 23:16.

Pri zmagovalcih je bil s petimi goli najboljši strelec Tilen Majerle, pri poražencih pa je z enakim številom zadetkov prednjačil Žiga Smolnik.

Krško bo v 14. krogu v sredo gostovalo v Ribnici, Izolčani pa bodo gostili Sviš.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14