8. 11. 2014

Urbanscape Loka - Slovenj Gradec 2011 29:25 (14:14)

V devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se srečala povratnika v prvoligaško konkurenco. Domača ekipa Urbanscape Loka je doma ugnala Slovenj Gradec 2011 z rezultatom 29:25 (14:14).

URBANSCAPE LOKA - SLOVENJ GRADEC 2011  29:25 (14:14)

Škofja Loka - Športna dvorana Trata, gledalcev: 100, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

Urbanscape Loka: Panjtar, M. Vrbinc 1, Rakovec, Šibanc, Lapajne 8 (2), Kavčič 4, Štremfelj, Korošec, Čebron, Cingesar, Bradeško 4, Dolenec 4, Panjtar, Rant, A. Vrbinc, Setnikar 3 (2).

Slovenj Gradec 2011: Ošlovnik, Šavc, Voršič 3, Zbičajnik, Čivčič, Ovniček 5, Doberšek, Levc 6, Štefanič 1, Kobold 2, Šol 3, Poklič 5 (2), Plešej, Podstenšek, Štumpfl.

Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 7 (4), Slovenj Gradec 3 (1).

Izključitve: Urbanscape Loka 10 minut, Slovenj Gradec 12 minut.

Domača zasedba je v "derbiju" srednjega dela prvoligaške lestvice ugnala ekipo iz Slovenj Gradca in ji ušla za dve točki. V prvem in v večjem delu drugega polčasa se je na igrišču odvijal izenačen in negotov boj za vsako žogo, končnica pa je minila v znamenju izbrancev domačega trenerja Roberta Bradeška.

Ti so po zadnjem izenačenju na tekmi (23:23) izjemno zrelo odigrali samo končnico in po delnem izidu s 3:0 povišali na 26:23, lepo zalogo v zadetkih pa ubranili do konca zanimivega in izenačenega dvoboja.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Januš Lapajne z osmimi in Anže Rebič s petimi goli, v gostujoči pa je Vid Levc dosegel šest, Franci Poklič in Rok Ovniček pa po pet zadetkov.

Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostila ljubljanski Slovan. Obe tekmi bosta v soboto, 15. novembra. (sta)

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15