8. 11. 2014

Slovan - Krško 29:28 (15:14)

Ljubljančani so se v devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi veselili četrtega para prvenstvenih točk. V dvorani na Kodeljevem so z minimalno razliko premagali goste iz Krškega - končni rezultat je bil 29:28 (15:14).

 

 

 

SLOVAN - KRŠKO 29:28 (15:14)

 

 

Ljubljana - Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 120, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

 

Slovan: Nunčič, Selaković, Prevolnik 3, Grojzdek 1, Ži. Matajič, Marinček, Bogdanič-Jenko 4, Kete 4, Stojnič, Erak, Topolovec 1, Kovačič 2, Ža. Matajič 1, Planinc 8, Sankovič 5, Cvetko.

 

 

Krško: Kozole, Žitnik, Polutnik, Romih, Rozman, Ban 5, Škafar, Sobotič 5, Kodrič, Ferlin, Bogovič, Kastelic 5, Hriberšek 1, Sintič, Sendelbah 7, Vrečar 3, Zoran 2.

 

 

Sedemmetrovke: Slovan 7 (4), Krško 5 (5).

 

 

Izključitve: Slovan 8 minut, Krško 4 minute.

 

 

 

Ljubljanska zasedba v zadnjem času ni v najboljši formi. Sredi tedna je na tekmi osmine finala pokala Slovenije na Kodeljevem gladko izgubila proti novomeški Krki, danes pa je z velikimi težavami na domačem igrišču ukanila ekipo iz Krškega.

 

 

Ekipa Krškega je po zmagah Izole v Sevnici in Sviša nad Ribnico zdrsnila na zadnje mesto v 1. NLB Leasing ligi. Slovan je doslej zbral osem točk in si na lestvici deli mesto s tremi ekipami: Krka, Jeruzalem Ormož in Urbanscape Loka.

 

 

V ljubljanski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Nejc Planinc z osmimi, v gostujoči pa Blaž Sendelbah s sedmimi zadetki.

 

 

Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, ekipa iz Krškega pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico. Obe tekmi bosta v soboto, 15. novembra. (sta)

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15