28. 11. 2014

Velenjčani nared za Permske medvede

Rokometaši velenjskega Gorenja so konec minulega tedna v ruskem Permu naredili velik korak k uvrstitvi v skupinski del pokala EHF. Slovenski podprvaki so Permske medvede premagali s 37:34, povratna tekma pa se bo v soboto, 29. novembra, v Rdeči dvorani pričela ob 19. uri.

 

 

Velenjčani so v generalki za sobotno tekmo v sredo na domačih tleh zanesljivo premagali Krčane s 50:25. Trener Ivan Vajdl je pred bližnjim mednarodnim dvobojem spočil nekatere najbolj obremenjene igralce, kot so vratar Klemen Ferlin, Staš Skube, Marko Dujmović, Kristian Bećiri...

 

 

"Na prvi tekmi v Permu smo postavili temelje za uvrstitev v skupinski del, pred nami pa je nova tekma, nova zgodba. Ruska zasedba je kakovostna, pozabiti moramo na tri gole prednosti s prve tekme ter od prve minute igrati zavzeto in zagrizeno. V vsakem primeru moramo prikazati tudi boljšo igro v obrambi. Na prvi tekmi smo v drugem polčasu prejeli kar dvajset golov, kar je odločno preveč," je pred povratno tekmo dejal Gorenjev trener Ivan Vajdl.

 

 

Mitja Nosan je na zadnji prvenstveni tekmi proti ekipi Krškega dosegel zadnji zadetek in postavil končni rezultat 50:25. "Čaka nas povratna tekma v evropskem pokalu EHF in verjamem, da bomo dokazali, da smo lahko veliko boljši. In to ne samo za tri zadetke, za kolikor smo zmagali v Rusiji," pravi mladi Ribničan Mitja Nosan.

 

 

Velenjčani bodo tekmece skušali zlomiti z visokim ritmom, hitro predstavo in širokim igralskim kadrom, v vseh teh segmentih se "medvedi" iz Perma ne morejo kosati z "osami" iz Velenja. (sta)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15