4. 12. 2014

Velenjčanom v pokalu EHF Hamburg, Haslum in Winterthur

Rokometaši velenjskega Gorenja so po zmagoslavju nad ruskimi Permskimi medvedi danes dobili tekmece v skupinskem delu evropskega pokala EHF. Dunajski žreb jim je namenil nemški HSV Hamburg, norveški Haslum in švicarski Pfadi Winterthur.

 

 

Slovenski podprvak je žreb pričakal v tretjem bobnu, ki si ga je delil z nemškim Füchsejem iz Berlina, ruskim Sankt Peterburgom in švedskim Guifom Eskilstuno.

 

 

Ekipa Hamburga je stara znanka Velenjčanov in favorit skupine. Nekdanji zmagovalec lige prvakov je preteklo sezono obiskal Rdečo dvorano, ose pa so na obeh tekmah zabeležile poraz. Med znance spada še švicarski Winterthur, kjer igra Dino Bajram, največja neznanka pa je norveški Haslum.

 

 

Prve tekme skupinskega dela bodo odigrane le dva tedna po finalu svetovnega prvenstva, natančneje 14. oziroma 15. februarja 2015.

 

 

Ivan Vajdl, trener Gorenja: "Na kroglice nimamo vpliva. Lahko bi dobili lažjo ali pa še težjo skupino. Po tiho smo si želeli Švicarje, s katerimi smo se na prijateljski tekmi že pomerili, in jih do neke mere poznamo. Tukaj sta še Hamburg, star znanec, ki je sicer spremenil ekipo, ampak so še vedno kvalitetni in Haslum, ki pa nam je popolna neznanka. Možnosti za napredovanje so, zato bomo naredili vse, da si le tega zagotovimo."

 

 

Nejc Cehte, igralec Gorenja: "Favorit je Hamburg, ampak mislim, da ga lahko predvsem na domačem terenu premagamo. Za Norvežane ni kaj reči, so neznanka, ampak vseeno mislim, da v primeru pravega pristopa ne bodo prevelika težava. Kar se tiče Švicarjev, pa smo se z njimi že pomerili, vendar je to bilo preteklo sezono, poleg tega pa je bila to prijateljska tekma, zato ne morem oceniti kako močni so. A vseeno predvidevam, da bodo oni tisti, s katerimi se bomo borili za napredovanje. " (sta, gor)

 

 

 

SKUPINSKI DEL EVROPSKEGA POKALA EHF ZA MOŠKE:

 

 

Skupina A:

 

HSV Hamburg (Nemčija)

 

Haslum (Norveška)

 

Gorenje Velenje (Slovenija)

 

Pfadi Winterthur (Švica)

 

 

Skupina B:

 

Constanta (Romunija)

 

Granollers (Španija)

 

Sankt Peterburg (Rusija)

 

Tvis Holstebro (Danska)

 

 

Skupina C:

 

Porto (Portugalska)

 

Vojvodina Novi Sad (Srbija)

 

Füchse Berlin (Nemčija)

 

Skjern (Danska)

 

 

Skupina D:

 

Melsungen (Nemčija)

 

Balatonfüredi (Madžarska)

 

Guif Eskilstuna (Švedska)

 

Nexe Našice (Hrvaška)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE – SEZONA 2014/15