6. 12. 2014

Herz Šmartno - Grosuplje 29:22 (15:9)

Herz Šmartno - Grosuplje      29:22  (15:9)

Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 300, sodnika: Pajič in Gorenc.

HERZ ŠMARTNO: Tom Virant (2 obrambi), Žižek, Ribarič 1, Gradišek 3, Urban Poglajen, Justin 4, Tilen Virant 2, Šmejc 3, Luka Poglajen, Muratovič (12 obramb), Cestnik, Sadar 1, Bučar, Avsec 8, Močnik 7, Kus. Trener: Urban Stopar.

GROSUPLJE: Janez Grum 1, Mušič 1, Corel 6, Rede 2, Zakotnik 1, Kump, Kastelic 2, Repar 2, Blaž Grum (4 obrambe), Pevec, Kokot, Petan 5, Šemrov 1, Slemenjak 1, Erjavec (3 obrambe). Trener: Dejan Strojan.

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 3 (3), Grosuplje 8 (4).

Izključitve: Herz Šmartno 10, Grosuplje 12 minut.

Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh smo videli nekaj tehničnih napak. Na polovici prvega polčasa pa je domača ekipa le zaigrala, bolje predvsem v obrambi in razlika se je začela višati. Kljub poškodbi enega ključnih igralcev, Filipa Gradiška, je domača ekipa do polčasa prednost še povečala na šest zadetkov. V drugem delu je ekipa Herza še vedno igrala dobro v obrambi in napadu, ter ni dopustila gostom, da se približajo. V zadnji četrtini tekme sta se razigrala še povratnik Andraž Justin ter Jaka Avsec, ki je neusmiljeno polnil mrežo gostov. Priložnost za igranje so dobili vsi domači igralci, ki so visoko prednost uspešno zadržali do konca.