15. 12. 2014

Selektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam 26 igralcev za priprave na SP 2015 v Katarju

Selektor moške rokometne reprezentance Slovenije Boris Denič je objavil seznam vabljenih igralcev za začetek priprav za SP 2015 v Katarju. Na njem je 26 igralcev, zbor reprezentance pa je v ponedeljek, 22. decembra 2014, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah.

 

 

Slovensko moško rokometno reprezentanco čez mesec dni čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju, selektor Boris Denič pa je danes na sedežu RZS predstavil seznam kandidatov in načrt priprav za nastop na najbolj pomembni reprezentančni akciji v sezoni 2014/15. Deničev nabor 26 igralcev ni presenetil, na njem je edina novost Miladin Kozlina.

 

 

Igralec nemškega Mindna je priložnost na položaju levega zunanjega igralca dobil zavoljo zdravstvenih težav Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije, ki ju ni na seznamu potencialnih potnikov za Katar. Vsi drugi nosilci igre pa so na Deničevem razširjenem seznamu.

 

 

"Že na minuli akciji proti Slovakom in Latvijcem sem na reprezentančni seznam uvrstil Klemna Cehteta, zdaj sem že Kozlino. Brez Cehteta in Kozline bi naša igra na tem položaju slonela zgolj na Sebastianu Skubetu, ki je nekakšno moje 'zlato jajce' in sem ga v preteklosti uporabil na vseh igralnih mestih, izjema je le vratarsko mesto. Na položaju levega zunanjega smo v deficitarnem položaju, vesel sem, da se je po Cehtetu pozitivno odzval tudi Kozlina in sprejel reprezentančno vabilo," je dejal selektor Boris Denič, ki bo dokončen seznam potnikov za Katar določil 3. ali 4. januarja, na svojem razširjenem seznamu pa ima za vsak primer še dva rokometaša: krožnega napadalca Petra Puclja (Björringbro-Silkeborg) in Žigo Mlakarja (Maribor Branik).

 

 

Slovenski rokometni prvokategorniki se bodo zbrali v ponedeljek, 22. decembra, v svoji tradicionalni bazi v Zrečah. Na začetku priprav ne bodo v polni postavi, nekateri slovenski legionarji iz Francije in Nemčije se jim bodo pridružili po božičnih ali novoletnih praznikih.

 

 

Slovenija bo prvi tekmovalno-pripravljalni akciji imela v Celju, kjer se bo 27. decembra pomerila z Egiptom, dan kasneje pa še z Alžirijo. Na teh dveh tekmah zagotovo ne bodo igrali Gorazd Škof, Dragan Gajić in Miha Žvižej, saj bodo nastopili na francoski tekmi all-stars, manjkali bodo tudi igralci nemških klubov (Kozlina, Primož Prošt, Jure Natek in Marko Bezjak).

 

 

Izbrana vrsta bo tako bolj "prečiščeno" podobo doživela na kakovostnem turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

 

 

Slovenija bo na SP v Katarju igrala v skupini A. V prvem krogu (16. januar) se bo najprej pomerila s Čilom, v drugem (17. januar) z Belorusijo, v tretjem (19. januar) s Katarjem, v četrtem (21. januar) z Brazilijo in petem (23. januar) s Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile reprezentance od prvega do četrtega mesta, zadnji dve izbrani vrsti pa bosta nastopili v "tolažilnem" predsedniškem pokalu. (sta)

 

 

 

VABLJENI IGRALCI:
BEZJAK Marko Magdeburg (Nemčija)
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
BOMBAČ Dean Pick Szeged (Madžarska)
BUNDALO Uroš Tremblay (Francija)
CEHTE Klemen Pays D’Aix Handball (Francija)
DOLENEC Jure Montpellier AHB (Francija)
FERLIN Klemen Gorenje Velenje (Slovenija)
GABER Matej Montpellier AHB (Francija)
GAJIĆ Dragan Montpellier AHB (Francija)
KAVTIČNIK Vid Montpellier AHB (Francija)
KOZLINA Miladin TSV GWD Minden (Nemčija)
MARGUČ Gašper MKB MVM Veszprem (Madžarska)
MIKLAVČIČ David Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
NATEK Jure SC Magdeburg (Nemčija)
NOSAN Mitja Gorenje Velenje (Slovenija)
PROŠT Primož Frisch auf Göppingen (Nemčija)
RAZGOR Simon HC Meškov Brest (Belorusija)
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
SKUBE Sebastian Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
SKUBE Staš Gorenje Velenje (Slovenija)
ŠOŠTARIČ Mario Gorenje Velenje (Slovenija)
ŠKOF Gorazd HBC Nantes (Francija)
ŠPILER David HC Meškov Brest (Belorusija)
ZORMAN Uroš KS Vive Targi Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Miha Fenix Touluse (Francija)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
VODSTVO REPREZENTANCE:
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
PORI Primož kondicijski trener
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
DJURIČ Sašo zdravnik
FERJAN Primož maser
RANT ROOS Žan maser
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MARKL Aleksander videoanalitik
SVETOVNO PRVENSTVO ZA MOŠKE - KATAR 2015