4. 1. 2014

V Rdeči dvorani v Velenju v četrtem krogu kvalifikacij za SP 2015 gostuje Luksemburg

Po visoki zmagi na gostovanju v Luksemburgu (36:16) se bo moška članska reprezentanca Slovenije z istim nasprotnikom pomerila še enkrat. V četrtem krogu skupine 3 v kvalifikacijah za nastop na SP 2015 se bosta reprezentanci srečali v nedeljo, 5. januarja 2014, ob 18.30 v Rdeči dvorani v Velenju.

Po polovici tekmovanja v kvalifikacijski skupini 3 je na prvem mestu Ukrajina s petimi točkami, sledita ji Slovenija (4) in Švica (3), medtem ko je Luksemburg še vedno brez točk. V četrtem krogu bo poleg tekme Slovenija - Luksemburg na sporedu še dvoboj Švica - Ukrajina (nedelja, 5. januar 2014, ob 15.30), v Zaporožju pa pred dnevi med tema dvema nasprotnikoma ni bilo zmagovalca - 34:34 (21:16).

V Luksemburgu je izbrana vrsta Slovenije dosegla tretjo najvišjo zmago v svoji rokometni zgodovini, hujša poraza sta proti Sloveniji doživeli samo Bolagrija (20:47 v kvalifikacijah za EP 2010) in Maroko (16:37, na SP 1995 na Islandiji). Kljub temu na povratni tekmi v Velenju slovenski rokometaši ne bodo na vsak način lovili rekordne zmage, ampak bodo skušali čim več moči in energije privarčevati za odločilni tekmi proti Švici in Ukrajini.

"Tudi v Velenju moramo proti Luksemburžanom pokazati enak pristop in igro kot na četrtkovem gostovanju. Po zmagi z dvajsetimi zadetki razlike bo to verjetno precej težko, a menim, da morajo vsi igralci v reprezentanci na vsaki tekmi prikazati vse, kar znajo, ne glede na kakovost nasprotnika," se zaveda igralec Dragan Gajić, ki je na tekmi v Differdangeju proti gostiteljem dosegel kar 13 golov in je bil prvi strelec tekme.

Gajić se zaveda, da se je potrebno za tekme, na katerih je zmagovalec znan že vnaprej, predvsem psihološko dobro pripraviti. "O morebitnih rekordnih dosežkih sploh ne razmišljamo. Glavno je, da dosežemo novo zmago in pri tem porabimo čim manj moči, ki jo bomo še kako potrebovali za zadnji kvalifikacijski tekmi proti Švici v gosteh in Ukrajini doma," pravi Gajić, s 23 zadetki prvi strelec Slovenije v kvalifikacijah za SP 2015 v Katarju.

V primerjavi s prvo tekmo v Luksemburgu se v ekipo vrača kapetan Uroš Zorman, ki je med novoletnimi prazniki igral za reprezentanco sveta proti ZDA v New Yorku. S poškodbo prvega vratarja Gorazda Škofa gre na bolje, a je vprašanje, ali bo selektor Boris Denič tvegal z njim. Tudi s poškodbo Vida Kavtičnika ni nič hujšega, drugi vratar Primož Prošt pa v Nemčiji še vedno čaka na rojstvo svojega drugega otroka.

Na srečo tudi s poškodbo Luka Žvižeja, ki si je v Luksemburgu rahlo poškodoval dlan na levi roki, ni nič hudega. "Na povratni tekmi moramo odpraviti desetminutni strelski mrk, ki smo ga imeli v Luksemburgu. Istočasno moramo še bolj stisniti v obrambi in tekmecu skušati preprečiti, da doseže še manj golov kot na domačem igrišču. To pomeni manj kot šestnajst," napoveduje krilni igralec Luka Žvižej.

Tekma Slovenija - Luksemburg bo v nedeljo, 5. januarja 2014, ob 18.30 v Rdeči dvorani v Velenju. Sodila jo bosta Italijana Roberto Scevola in Tal Alperan, delegat pa bo Hrvat Tihomir Kasunić.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 V KATARJU - MOŠKISlovenci zlahka zmagali na gostovanju v Luksemburgu, Švicarji iztržili remi v UkrajiniDenič: Takšen pristop pričakujem na vsaki tekmi, Gajić: Padec zbranosti lahko odpravimoMed šestnajsterico za Luksemburg brez Zormana, St. Skubeta, Natka, Škofa, Prošta in ŠoštaričaV tretjem krogu kvalifikacij za nastop na SP 2015 slovenski rokometaši gostujejo v Luksemburgu