1. 2. 2014

Krimovke so drugi del evropske lige prvakinj začele z visoko zmago proti Larviku v Stožicah

Drugi del tekmovanja v letošnji evropski ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja začele z zmago. Krimovke so v dvorani v Stožicah povsem nadigrale norveški Larvik, aktualnega podprvaka Evrope, s 24:18 (12:10).

 

 

Na prvi tekmi v skupini 2 sta se madžarski Györ in črnogorska Budućnost razšla brez zmagovalca, končni izid pa je bil 23:23 (9:13).

 

 

KRIM MERCATOR - LARVIK 24:18 (12:10)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 1600, sodnika: Brunovsky in Canda (oba Slovaška).

 

 

Krim Mercator: Piedade 3, Wörz 1, Mavsar 1, Bulatović 1, Stefanišin, Lazović 2, Marinček, Zulić, Tolnai, Penezić 7, Krpež 3, Zrnec 2, Manea 4, Potisek.

 

 

Larvik: A. Hammerseng-Edin 1, Kristiansen 4, Blanco 2, Rustad Kristiansen, Breivang 2, Mörk 6 (2), G. Hammerseng-Edin 1, Riegelhuth, Hasanić, Johansen, Sulland 2, Rantala, Stange, Loke, Leganger.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 1 (0), Larvik 2 (2).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Larvik 6 minut.

 

 

 

Čeprav je za krimovkami kar pester zimski odmor, v katerem je klub objavil, da dolguje nekaj denarja igralkam, štiri pa so klub zapustile, se to ni pokazalo na uvodni tekmi drugega dela lige prvakinj. Domače igralke so z borbeno obrambo, razpoloženo veteranko Sergejo Stefanišin v vratih in razigrano ostrostrelko Andreo Penezić strle norveški oreh.

 

 

Krimovke so tako dosegle pomembni točki v boju za polfinale, do katerega pa vseeno vodi trnova pot, saj izbranke Toneta Tislja čakajo še po obračuni z vsaj tako močnima Budućnostjo in Györom. Slovenske prvakinje bodo naslednjo tekmo igrale proti Budućnosti v Podgorici.

 

 

Tiselj je tekmo začel s sedmerko, v kateri so bile vratarka Sergeja Stefanišin, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Oana Manea in zunanje igralke Barbara Lazović, Anđela Bulatović in Andrea Penezić. Prav slednja je v tretji minuti poskrbela za vodstvo Krima z 1:0, domače pa so nato z dobro obrambo prednost še nadgradile.

 

 

V šesti minuta je Mavsarjeva zadela za 2:0, dve minuti pozneje pa Manea za 3:0. Pri gostjah je bila strelsko razpoložena zgolj Nora Mörk, ki je dosegla prve tri gole za Larvik, ko pa so začele zadevati še druge igralke, je prednost Krima začela kopneti.

 

 

V 18. minuti, denimo, je bilo le še 6:5. A domače niso dopustile priključka. Po novem zadetku Manee so v 27. minuti spet vodile za tri gole (11:8), na glavni odmor pa so nesle dva zadetka zaloge (12:10), predvsem po zaslugi fantastične vratarke Stefanišinove (skupaj je na tekmi zbrala kar 20 obramb).

 

 

Drugi polčas se je začel vzpodbudno, saj so gostiteljice v 34. minuti znova vodile za tri (14:11) kljub igralki manj. Z borbeno predstavo so ostajale vsaj v rahli prednosti tudi v naslednjih minutah, ritem pa držale tudi z rotacijami, ki jih je bilo kljub odhodu štirih igralk v zimskem premoru dovolj celo za končni uspeh proti staremu znancu iz lige prvakinj.

 

 

Dvakratne evropske prvakinje so zmago začele vonjati že v 48. minuti, ko je Daniela Piedade ob igri z dvema krožnima napadalkama zadela za 19:15. Sledila je minuta odmora gostij s severa Evrope, ki se proti domači obrambi niso najbolje znašle.

 

 

Prav tako so bile evropske podprvakinje iz Larvika velikokrat pri strelih zelo nenatančne, povsem pa jih je "uničila" Stefanišinova s svojimi obrambami. Norvežanke so se še enkrat približale na minus tri (17:20 v 54. minuti), vendar je Krim s tremi zaporednimi goli povedel s 23:17 in zmagovalec je bil dokončno odločen.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14