3. 2. 2014

Slovenski kadeti (U-18) in starejši dečki (U-16) ponovno osvojili mednarodni turnir v Bugojnu

Pretekli konec tedna je bil v Bugojnu turnir mladosti, ki ga je drugič zapored organizirala katarska rokometna zveza, ki na ta način vzdržuje stik z evropskim rokometom. Turnir se igra v dveh starostnih kategorijah, v obeh pa sta prvi mesti - tako kot tudi lani - osvojili slovenski reprezentanci.

Kadeti (U-18) trenerja Janija Klemenčiča so v skupini premagali Slovaško (26:16), remizirali z Makedonijo (21:21) in izgubili proti Katarju (21:22). Nato so v polfinalu gladko ugnali Srbijo (27:19) in se v finalu maščevali Katarju z zmago z 21:20. V tej kategoriji je bil Urh Kastelic izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Selekcija U-16, ki je vodi trener Saša Prapotnik, je imela tri tekme in vse tri dobila, še najtežje zadnjo proti Hrvaški, ki je odločala o prvem mestu. A tudi to so mladi Slovenci odigrali vrhunsko in se veselili prestižne zmage. V tej generaciji je bil Mark Ferjan izbran za najboljšega vratarja, Tilen Kosi pa za igralca turnirja.

Kadeti (U-18): Slovenija – Katar 21:22 (10:11), Slovenija – Slovaška 26:16 (13:9), Slovenija – Makedonija 21:21 (12:7); polfinale: Slovenija – Srbija 27:19 (15:12); finale: Slovenija – Katar 21:20 (10:10); končni vrstni red: 1. Slovenija, 2. Katar, 3, Hrvaška, 4. Srbija, 5. Makedonija, 6. Bosna in Hercegovina, 7. Slovaška.

Starejši dečki (U-16): Slovenija – Makedonija 30:15 (15:7), Slovenija – Katar 24:16 (14:5), Slovenija – Hrvaška 20:19 (11:8); končni vrstni red: 1. Slovenija, 2. Hrvaška, 3. Makedonija, 4. Katar.