4. 2. 2014

V osmem krogu lige prvakov v Rdečo dvorano v Velenje prihaja aktualni evropski prvak Hamburg

Po prekinitvi zaradi evropskega prvenstva na Danskem se nadaljuje tekmovanje v evropski ligi prvakov. Rokometaši Gorenja bodo v sredo, 5. februarja 2014, ob 20. uri v Rdeči dvorani v Velenju gostili Hamburg, evropskega prvaka iz minule tekmovalne sezone.

 

 

V skupini D je po sedmih odigranih krogih na prvem mestu Hamburg z 12 točkami (šest zmag in en poraz), eno manj ima nemški Flensburg, sledijo pa danski Aalborg (8), Gorenje Velenje (6), španska Natuhouse La Rioja (4) in švedski Drott Halmsatd (1). Hamburg in Gorenje sta se v letošnji ligi prvakov pomerila že septembra lani, boljši pa so bili Nemci, ki so zmagali z 41:32 (21:13) in poskrbeli za najvišji poraz Velenjčanov v letošnji sezoni.

 

 

"Če želimo pripraviti veliko presenečenje, bomo morali imeti veliko sreče, moralo se nam bo "poklopiti" veliko stvari, predvsem pa bomo morali v obrambi igrati na precej višji ravni kot na prvi tekmi v Hamburgu. Samo z dobro in agresivno obrambo si lahko priigramo priložnosti za kakšne lahke zadetke. Že v Nemčiji se je pokazalo, da je odločilna igra v obrambi. V napadu smo Hamburgu sicer zabili 32 golov, vendar smo jih dobili kar 41, kar je seveda občutno preveč," se zaveda Gorenjev trener Ivan Vajdl, ki bo imel tokrat na razpolago vse igralce.

 

 

Poleg številnih reprezentantov Nemčije ima Hamburg kar 13 tujcev, med katerimi izstopajo Hrvatje Domagoj Duvnjak, Davor Dominiković in Blaženko Lacković, Danci Marcus Cleverly, Hans Lindberg in Henrik Toft Hansen, Španec Joan Canellas, Srb Petar Djordjić, Črnogorec Žarko Marković... "Želimo si prikazati dobro igro v domači dvorani. Vabim vse ljubitelje rokometa, da pridejo na tekmo in nam pomagajo s svojim navijanjem, kajti potem bo tudi nam lažje. Hamburg ima vrhunske igralce, ki so nosilci igre v svojih reprezentancah, kar so pokazali tudi na nedavnem EP na Danskem, predvsem Duvnjak in Canellas," opozarja trener Vajdl.

 

 

Velenjčani bodo poleg sredine tekme s Hamburgom v zadnjih dveh krogih v skupini D igrali še z Aalborgom v gosteh in proti Flensburgu v Rdeči dvorani. V boju za četrto mesto imajo na medsebojnih dvobojih prednost glede na La Riojo, a trener Vajdl pravi: "Naša tekma s Hamburgom seveda ni odločilna, a na vsaki od zadnjih treh bomo seveda šli na zmago. Kljub temu se dobro zavedamo, da nas čaka zelo težko delo, če se želimo uvrstiti v osmino finala. Zaenkrat smo na mestu, ki pelje med najboljših šestnajst v Evropi, toda verjetno bo potrebno osvojiti še kakšno točko."

 

 

Krilni igralec Rok Golčar napoveduje zanimivo tekmo z aktualnim evropskim prvakom. "Hamburg je ekipa, sestavljena iz vrhunskih igralcev, motor ekipe pa je seveda Duvnjak. Vsekakor pričakujem boljšo obrambo, kot je bila na prvi tekmi v Hamburgu, kjer smo prejeli absolutno preveč golov. Prav z dobro obrambo lahko pridemo do lahkih zadetkov. Gostje so seveda v vlogi favorita, vendar se nadejam naše dobre igre. če bomo igrali tako, kot si želimo in kot znamo, lahko pripravimo tudi presenečenje," pravi Rok Golčar, ki v Nemčiji zaradi poškodbe ni igral, nedavno pa je podaljšal sodelovanje z Gorenjem.

 

 

Vratar Benjamin Burić je na prvi tekmi v Nemčiji zbral šest obramb, Emir Taletovič pa pet. "Čaka nas zanimiva tekma, na kateri pričakujem tudi polno Rdečo dvorano. Lahko obljubim, da bomo dali vse od sebe in dokazali, da se lahko enakovredno kosamo tudi z najboljšimi evropskimi ekipami. Hamburg je eden od favoritov za osvojitev letošnje lige prvakov, prav tako pa je v vlogi favorita proti nam v Velenju. A tudi mi imamo svoje prednosti, na primer to, da je veliko Hamburgovih igralcev nastopalo na EP na Danskem, s katerega so se vrnili utrujeni in niso bili ves čas na pripravah z ekipo," meni vratar Benjamin Burić.

 

 

Tekma Gorenje Velenje - Hamburg bo v sredo, 5. februarja 2014, ob 20. uri. Sodila jo bosta Norvežana Oyvind Togstad in Rune Kristiansen, delegat pa bo Švicar Reto Morell.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14