5. 2. 2014

Krško - Celje Pivovarna Laško 26:36 (12:20)

Krško in Celje Pivovarna Laško sta zaradi evropskih obveznosti pivovarjev v ligi prvakov vnaprej odigrala tekmo 20. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške. Po pričakovanju so bili uspešnejši gostje iz Celja, ki so v Krškem zmagali z desetimi zadetki razlike (36:26).

KRŠKO - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:36 (12:20)

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Kočevar (Ribnica) in Lesar (Ljubljana).

Krško: Polutnik, Žitnik, Miklavčič 3, Dimc, Jazbec 4, Dular, Ban, Dragan, Cerjak 1, Sobotič 1, Kučič 2, Čanžar, Koprivc 2, Majerle 6, Zoran 7 (1).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 1, Mlakar 2, Marguč 9, Žuran 1, Janc 1, Razgor 2, Ranevski 2 (1), Skube 2, Poteko 2, Slišković 7, Potočnik 1, Zelenović 1, Lekai 4, Žvižej 1.

Sedemmetrovke: Krško 2 (1), Celje Pivovarna Laško 2 (1).

Izključitve: Krško 10 minut, Celje Pivovarna Laško 12 minut.

Rdeča kartona: Dular (Krško, 30. minuta), Poteko (Celje Pivovarna Laško, 35. minuta).

Na vnaprej odigrani tekmi 20. kroga (Celjane namreč v soboto čaka tekma lige prvakov v St. Peterburgu v Rusiji) so bili gostje zanesljivi proti Krčanom. Dosegli so osemnajsto zmago v letošnji domači ligi, Krčani pa so z osmimi točkami - skupaj s Svišem - na repu prvoligaške lestvice.

Gostje so že v prvem polčasu pokazali, da bodo tekmo vzeli zelo resno. Prednost so nenehno povečevali, ob polčasu pa so bili varovanci trenerja Branka Tamšeta boljši že za osem golov (20:12). V drugem delu je prednost še naraščala, največja je bila trinajst golov (34:21).

Celjani so brez težav nadzorovali potek tekme, trener Tamše pa je lahko priložnost ponudil vsem svojim igralcem. Vsi so se tudi vpisali med strelce. Največ golov je dosegel Gašper Marguč, ki je bil z devetimi zadetki tudi najboljši strelec tekme. Pri domačih je bil s šestimi najučinkovitejši Tilen Majerle.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 12. februarja, gostila Sviš Ivančno Gorico, ekipa iz Krškega pa bo v soboto, 15. februarja, gostovala pri trebanjskem Trimu.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14