7. 2. 2014

Igralci Celja Pivovarne Laško v osmem krogu lige prvakov pri zadnjeuvrščenemu St. Peterburgu

V osmem krogu skupine A v evropski ligi prvakov se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško v gosteh pomerili z rusko ekipo St. Peterburg. Tekma med slovenskimi podprvaki iz Celja in zadnjeuvrščenim klubom v skupini bo v soboto, 8. februarja 2014, ob 13. uri (!) po slovenskem času.

 

 

Glede na položaj na lestvici skupine A po sedmih krogih (Veszprem 14 točk, Rhein Neckar 11, Motor Zaporožje 7, Celje Pivovarna Laško 6, Zagreb 4, St. Peterburg 0) vloga favorita - čeprav gostujejo - pripada pivovarjem. Celjani so ruski klub premagali že septembra lani v dvorani Zlatorog z 29:22 (15:10; Zelenović 7 golov, Lekai 6, Slišković 5), poleg tega pa je St. Peterburg edini med vsemi 24 klubi v letošnji evropski ligi prvakov, ki na prvih sedmih tekmah ni osvojil niti točke.

 

 

"Mi gremo na vsaki tekmi na zmago, takšno je moje razmišljanje ter razmišljanje ekipe in kluba. Čeprav ruska ekipa nima več možnosti za napredovanje v osmino finala, bo želela na vsak način zmagati - podobno, kot je v minuli sezoni doma premagala francoski Chambery. Ne bo nam lahko, a če bomo napore s treningov in informacije iz videoanaliz prenesli na igrišče, in bomo fantje upoštevali vsa navodila in dogovore, potem bo tudi rezultat takšen, kot si ga želimo in pričakujemo. To je naš osnovni cilj in naredili bomo vse, da se iz Rusije vrnemo z dvema točkama," napoveduje trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

Tamše je prepričan, da breme favorita, ki ga imajo Celjani na svojih ramenih, ne bo ovira. "Ekipa je izkušena in ji takšni pritiski ne smejo predstavljati nobene ovire. Sploh zaradi tega, ker na treningih naredimo vse, da izključimo morebitna presenečenja in se v popolnosti pripravimo na nasprotnika. Ker je bila ta priprava dobra, verjamem, da zaradi tega ne bo dodatnega pritiska in da uspeh ne bo izostal," ocenjuje trener Tamše, za katerega bo gostovanje v Rusiji prva tekma v letošnji evropski ligi prvakov na klopi Celja Pivovarne Laško.

 

 

Zaradi nastopanja reprezentantov nekaterih držav iz celjskega kluba na nedavnem EP na Danskem (Zelenović, Slišković, Lekai) in treh Slovencev v kvalifikacijah za SP 2015 v Katarju (Skube, Skok, Žvižej) trener Tamše v zadnjem mesecu ni imel na razpolago celotnega igralskega kadra. "Seveda bi bilo boljše, če bi bili v tem času kompletni. A vseeno je naš privilegij, da smo imeli igralce na velikem tekmovanju. Kljub temu bi se v nasprotnem primeru lahko boljše pripravili, toda ne glede na to smo dobro delali, tisti, ki so ostali v Celju, pa so se izkazali. V zadnjih dveh tednih smo vsi skupaj, malce smo stopili s plina in se posvetili uigravanju, pri katerem vsega še nismo uspeli postoriti," pravi Tamše, ki je v prejšnji sezoni na klopi Gorenja dobil obe tekmi v ligi prvakov proti St. Peterburgu: doma s 35:22 in v gosteh z 32:25.

 

 

Po nastopu na evropskem prvenstvu na Danskem, na katerem je Hrvaška osvojila četrto mesto (na tekmi za bronasto kolajno jo je premagala Španija z 29:28), se je celjski ekipi kot zadnji pridružil hrvaški reprezentant Ivan Slišković. Dobro se zaveda tudi odgovornosti in naloge, ki je pred njim in soigralci na klubski ravni. "Za mano je prvo veliko tekmovanje v reprezentančnem dresu. Dobil sem kar nekaj priložnosti in mislim, da sem jih kar dobro izkoristil. Seveda enako pričakujem tudi pri nadaljevanju klubskih tekmovanj v dresu Celja Pivovarne Laško," je dejal levi zunanji igralec celjske ekipe Ivan Slišković.

 

 

Tekma v St. Peterburgu bo v času, ko se večina ljudi posveča kosilu. Slišković se zaveda, da so Celjani na tekmi v Rusiji v vlogi favorita: "Že trener Tamše je povedal vse, kar moramo storiti za uspeh. To je tekma, ki je enostavno moramo dobiti, saj nam točki prinašata zelo veliko - na široko nam odpirata vrata v osmino finala evropske lige prvakov. Vsi v ekipi in okoli nje se tega dobro zavedamo. Zaradi tega bomo v St. Peterburgu naredili vse, da se zmaga vrne z nami v Celje."

 

 

St. Peterburg v ligi prvakov nastopa v zadnjih štirih sezonah. V vseh treh prejšnjih sezonah so Rusi z nastopi končali že v skupinskem delu, enako pa se jim bo zgodilo tudi v letošnji. V preteklih treh sezonah je St. Peterburg na 30 tekmah v ligi prvakov kar 24-krat izgubil, le petkrat zmagal in enkrat remiziral. Največji zvezdnik ruske ekipe pa ni igralec, ampak trener Dmitrij Torgovanov, nekdanji odlični krožni napadalec in reprezentant. Pred letošnjo sezono je St. Peterburg igral evropske tekme v Čehovu, zdaj pa igra v novozgrajeni domači dvorani Spartak Arena s kapaciteto 7000 gledalcev.

 

 

Tekma St. Peterburg - Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 8. februarja 2014, ob 13. uri po slovenskem času. Sodila jo bosta Francoza Said Bounouara in Khalid Sami, delegat pa bo Makedonec Marjan Načevski.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14